Opgeladen: 13-9-2021
Opgeborgen in: Plantenextracten, Rode peper, Krachttraining & voeding
Translation: Strength training results in more muscle mass and strength if you supplement with capsiate (14-9-2021)

Krachttraining resulteert in meer spieren en maximaalkracht door suppletie met capsiaat

Als je traint met gewichten, verloopt de toename van je spiermassa en het aantal kilo's waarmee je nog net 1 rep kunt bankdrukken sneller door suppletie met 12 milligram capsiaat per dag.


Krachttraining resulteert in meer spieren en maximaalkracht door suppletie met capsiaat


Capsaïcine & capsiaat
Krachttraining resulteert in meer spieren en maximaalkracht door suppletie met capsiaat
Capsaïcine is een reuze interessante stof in rode peper, maar de meeste mensen kunnen er slechts een geringe hoeveelheid van verdragen. In rode peper zit ook capsiaat, een stof met een structuur die lijkt op die van capsaïcine - en die niet of nauwelijks bijwerkingen heeft.

Heeft het milde capsiaat net zulke bijzondere ergogene en gezondheidsbevorderende eigenschapen als capsaïcine?

Studie
Braziliaanse bewegingswetenschappers, verbonden aan de Federal University of Piaui, lieten twintig mannelijke studenten gedurende 6 weken aan krachttraining doen. De helft van de mannen slikte daarbij een placebo, de andere helft slikte dagelijks een capsule met 12 milligram capsiaat.

Resultaten
Na 6 weken trainen hadden de mannen in de placebogroep drie ons vetvrije massa gewonnen, terwijl de mannen in de capsiaatgroep 1.3 kilo vetvrije massa verwierven. Dat verschil was statistisch significant.


Krachttraining resulteert in meer spieren en maximaalkracht door suppletie met capsiaat


Capsiaat verhoogde ook de toename van de maximaalkracht bij het bankdrukken. Van een vergelijkbare toename bij de leg-press was echter geen sprake. Capsiaatsuppletie had evenmin invloed op het aantal reps dat de proefpersonen konden maken.

De onderzoekers hadden aanvankelijk het vermoeden dat suppletie met capsiaat de afgifte van ontstekingseiwitten na een intensieve workout zou kunnen moduleren, maar dat was niet het geval.

Mechanisme
"By agonizing the TRPV1 receptor, capsaicin increases sarcoplasmic reticulum calcium release and intracellular calcium concentrations and it been shown to increase mTORC1 phosphorylation and activation of downstream targets (p70S6K, S6, Erk1/2 and p38 MAPK) of protein synthesis", schrijven de onderzoekers op basis van een Japanse dierstudie uit 2013. [Channels (Austin). 2013 May 1;7(3):221-4.]

"In the absence of overload, capsaicin generated muscle hypertrophy in mice was associated with TRPV1-mediated activation of mTOR/p70S6K."

Bron:
J Int Soc Sports Nutr. 2021 Jun 21;18(1):50.

Meer:
Met 6 milligram dihydrocapsiaat verbrand je dagelijks 60 kilocalorieën extra (27-10-2010)
Afvallen met capsiaat (1-6-2009)
Hoe meer vet je hebt, hoe slanker word je van capsiaten (4-11-2007)


Superieur afslankdieet: veel eiwitten plus supplementen met capsaicine Pilletje met 15 milligram capsaicine voor de workout maakt intensievere krachttraining mogelijk Tijdens afslankdieet houdt capsaicine metabolisme hoog

Superieur afslankdieet: veel eiwitten plus supplementen met capsaïcine
Als je slanker wilt worden, werkt niets beter dan een dieet met relatief veel. Tenminste, dat dachten wij altijd. Maar nu...

Pilletje met 15 milligram capsaicïne voor de workout maakt intensievere krachttraining mogelijk
Bodybuilders en andere krachtsporters die 45 minuten voor hun workout een supplement met 15 milligram capsaicïne slikken, kunnen daardoor meer reps uit hun sets halen.

Tijdens afslankdieet houdt capsaïcine metabolisme hoog
Een afslankdieet verloopt waarschijnlijk een beetje vlotter als je bij je maaltijden een gram chilipoeder inneemt.