Opgeladen: 10-5-2017
Opgeborgen in: Anabolen & studies
Translation: Testosterone is number 1 in the Swiss Steroids Top 100 (10-7-2017)

In de Zwitserse Anabolentop 100 staat testosteron op 1

Onderzoekers van de Antidoping Switzerland Foundation hebben in Forensic Science International gepubliceerd hoeveel anabolen en andere bodybuilding drugs de Zwitserse douane in de periode 2013-2014 in beslag heeft genomen. Het ging in totaal om 960 zendingen, met in totaal 1825 verschillende producten. Wij waren zo vrij om de tabellen in het artikel om te zetten in figuren. Dat vinden we leuk.

Anabolen
De klassieke anabole steroïden waren de belangrijkste groep middelen. Bijna 25 procent van alle in beslag genomen producten bevatte testosteron. Testosteron, methandienone (de actieve stof in Dianabol), nandrolone, trenbolone, stanozolol en boldenone vormen gezamenlijk 52.6 procent van alle in beslag genomen producten.


In de Zwitserse Anabolentop 100 staat testosteron op 1De Zwitserse douane vond ook SARM's en designer-anabolen, maar hun aantal was gering. Of het gebruik van die middelen is niet zo groot, of die middelen glippen makkelijker door de mazen van het net. Hetzelfde kun je zeggen over nieuwere middelen zoals ACE-031, Aicar en GW-1516, zie je in de figuur hieronder.

Anti-oestrogenen
Die figuur vertelt ook dat clomifene en tamoxifen waarschijnlijk nog steeds de meest gebruikte antioestrogenen in de Zwitserse anabolenscene zijn.

Gezamenlijk waren clomifene en tamoxifen goed voor een kleine 8 procent van alle in beslag genomen producten.


In de Zwitserse Anabolentop 100 staat testosteron op 1Groeihormoon
Ook wat de peptide hormonen betreft vond de douane vooral klassieke middelen, zoals groeihormoon, hCG en IGF-1. De Zwitsers onderschepten ook enkele research chemicals, maar hun aantal was gering. Of de bodybuilders in dat land beperken zich tot de vertrouwde middelen, of research chemicals komen gewoon nog steeds betrekkelijk makkelijk het land in.


In de Zwitserse Anabolentop 100 staat testosteron op 1Bron:
Forensic Sci Int. 2015 Dec;257:359-68.

Meer:
Ook Braziliaanse anabolenmarkt vergeven van nep & namaak (2-4-2013)
Anabolen op de Britse zwarte markt: orals redelijk, injectables zijn foute boel (31-7-2009) Dit gebruiken bodybuilders in Jordanië (4-1-2009)


Eén op de vijf Amerikaanse homotieners gebruikt anabolen
Dat blijkt uit een studie die psychologen van Harvard Medical School hebben gepubliceerd in Pediatrics.

Methandienone (Dianabol) populairste anabool in Polen
Onderzoek door de Medical University of Gdansk.

Kwart van de chemische bodybuilders gebruikt ook groeihormoon
Zo'n tachtig procent van de GH-gebruikers is verslaafd aan anabolen, aldus deze psychiaters. Hmmm...