Opgeladen: 3-5-2024
Opgeborgen in: Kanker voorkomen & overleven, Borstkanker, Plantaardige extracten, Inositol
Translation: In this animal study, D-pinitol prevents and inhibits cancer (4-5-2024)

In deze dierstudie voorkomt en remt D-pinitol kanker

We vervelen onze drie lezers nu al geruime tijd met de insuline-achtige werking van D-pinitol, een vorm van inositol die in bonen zit. Omdat wij, ondanks onze wereldvreemheid, wel degelijk beschikken over een rudimentaire vorm van empathie, weten we dat jelui snakt naar iets anders. Dus lazen we vandaag een dierstudie waarin D-pinitol borstkanker voorkwam en afremde.


Pinitol is een kankerremmer


Studie
In 2015 publiceerde de patholoog Thamaraiselvan Rengarajan, verbonden aan Universiti Sains Malaysia, een dierstudie waarin hij vrouwelijke labratten injecteerde met DMBA, een stof die borstkanker veroorzaakt. Ratten in een controlegroep kregen geen DMBA.

Gedurende 13 weken na de toediening van DMBA kreeg de helft van de ratten in beide groepen dagelijks een flinke en orale dosis D-pinitol. Als de ratten volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks ongeveer 2 gram D-pinitol gekregen.

Resultaten
In letterlijk alle ratten die het carcinogene DMBA kregen toegediend, ontstonden tumoren. In de controlegroep vonden de onderzoekers geen enkele tumor. Dat was ook het geval bij de ratten die D-pinitol kregen.

Kregen de ratten zowel DMBA als D-pinitol, dan onstonden slechts bij 40 procent van de dieren tumoren. De tumoren in de DMBA + D-pinitol-groep waren bovendien een significante 31 procent kleiner dan de tumoren in de DMBA-groep.


D-Pinitol is een kankerremmer

Pinitol is een kankerremmer


Mechanisme
In het borstweefsel van de ratten die zowel DMBA als D-pinitol hadden gekregen, vonden de onderzoeker minder activiteit van Nf-kappaB en meer activiteit van het zelfmoord-enzym caspase-3 dan bij de ratten in de DMBA-groep. Daarnaast zagen de onderzoekers dat D-pinitol het DNA-reparatie-eiwit p53 activeerde.

Conclusie
"D-Pinitol [...] has a great potential to be used as a therapeutic agent for cancer and inflammatory conditions, and it strongly inhibits NF-kB and activates p53 and caspase-3", resumeren de onderzoekers.

"Also, the evidence provided strongly supports the ability of D-pinitol to inhibit diverse events involved in tumor progression and clearly proves its usefulness in the treatment of cancer and inflammatory diseases."

"Additional work needs to be done to completely translate the observed preclinical findings with this important dietary agent using well-designed human clinical trials."


D-Pinitol is een kankerremmer


Bron:
J Physiol Biochem. 2015 Jun;71(2):191-204.

Meer:
Zo gebruik je D-pinitol (1-5-2024)
De antidiabete werking van 600 milligram D-pinitol per dag (29-4-2024)
Kortdurende humane studie | 2000 mg D-pinitol voegt niks toe aan creatine (12-11-2009)
Kortdurende humane studie | 1000 mg D-pinitol verbetert werking creatine (3-9-2007)


Oervoedsel vermindert kans borstkanker Metastudie bevestigt beschermende werking eetbare paddenstoelen tegen kanker Vasten tijdens chemo brengt borstkanker verder in het nauw

Oervoedsel vermindert kans borstkanker
Hoe meer het voedingspatroon van vrouwen lijkt op de voeding die mensen in leven heeft gehouden voor de opkomst van het mergpijpje, de smulrol, het borrelnootje en de franse friet, hoe kleiner hun kans op borstkanker.

Metastudie bevestigt beschermende werking eetbare paddenstoelen tegen borstkanker
Als je gemiddeld dagelijks 20 gram paddenstoelen zoals oesterzwammen, shiitake of champignons eet, is de kans dat je kanker zult krijgen 45 procent kleiner dan als er nooit of bijna nooit eetbare paddenstoelen op je bord komen.

Vasten tijdens chemo brengt borstkanker verder in het nauw
Als vrouwen met borstkanker hun chemokuren combineren met vasten, worden die chemokuren een stuk effectiever.