Opgeladen: 1-5-2024
Opgeborgen in: Insuline & glucose, Plantaardige extracten, Inositol
Translation: This is how you use D-pinitol (2-5-2024)

Zo gebruik je D-pinitol

D-Pinitol versterkt de werking van insuline, schreven we een paar dagen geleden. Het effect van D-pinitol is optimaal als je deze stof een uur voor de maaltijd inneemt.


Zo gebruik je D-pinitol


Studie
De auteurs van de studie waarop we dit bericht baseren zijn verbonden aan Inje University in Zuid-Korea. In 2006 publiceerden ze een trial in de Journal of Medicinal Food waaraan 15 volwassenen met type-2-diabetes als proefpersoon meewerkten.

De proefpersonen aten bij verschillende gelegenheden 64 gram rijst, goed voor 50 gram koolhydraten. Drie uur, twee uur, een uur en vlak voor die maaltijd kregen de proefpersonen een supplement met D-pinitol. Vervolgens bepaalden de onderzoekers aan de hand van de concentratie glucose in het bloed van de proefpersonen bij welke manier van toediening de antidiabete werking van D-pinitol optimaal was.

Resultaten
Je ziet in de tabel hieronder dat inname pal voor de maaltijd [0 minutes] weinig effect had. Het effect was optimaal als de proefpersonen een uur voor de maaltijd een dosis slikten. Een dosering van 600 milligram had nauwelijks effect, 1200 milligram wel.


De antidiabete werking van 600 milligram D-pinitol per dag

De antidiabete werking van 600 milligram D-pinitol per dag


Gedurende de 4 uur dat de onderzoekers bloed van de proefpersonen monitorden, vonden ze 31 procent minder glucose als de proefpersonen een uur voor de maaltijd 1200 milligram D-pinitol hadden geslikt.

Hmmm...
In het dopingcircuit geldt insuline als een bijzonder krachtig anabolicum. Vandaar dat we ons afvragen of inositolachtige verbindingen als een soort naturelversie van insuline zouden kunnen fungeren. Hierin gaan we ons verder verdiepen.

Binnenkort meer.

Sponsor
Het onderzoek werd betaald door de Zuid-Koreaanse overheid. De onderzoekers gebruikten een product van Amicogen, een producent van D-pinitol, maar Amicogen was niet de sponsor van dit onderzoek.


De antidiabete werking van 600 mg D-pinitol per dag


Bron:
J Med Food. 2006 Summer;9(2):182-6.

Meer:
De antidiabete werking van 600 milligram D-pinitol per dag (29-4-2024)
Kortdurende humane studie | 2000 mg D-pinitol voegt niks toe aan creatine (12-11-2009)
Kortdurende humane studie | 1000 mg D-pinitol verbetert werking creatine (3-9-2007)


Gram D-chiro-inositol geeft mannen meer testosteron Twee capsules met D-chiro-inositol per dag: meer testosteron, minder estradiol, minder lichaamsvet en een grotere gevoeligheid voor insuline Zwaarlijvig en ook nog een vervette lever? Deze dosis myo-inositol maakt je gezonder

Gram D-chiro-inositol geeft mannen meer testosteron
Suppletie met een forse dosis D-chiro-inositol verhoogt de testosteronspiegel en verlaagt de estradiolspiegel van mannen van 30-65 jaar.

Twee capsules met D-chiro-inositol per dag: meer testosteron, minder estradiol, minder lichaamsvet en een grotere gevoeligheid voor insuline
Dit gebeurt er als mannen van 65-75 jaar met een lage testosteronspiegel dagelijks 1200 milligram D-chiro-inositol innemen.

Zwaarlijvig en ook nog een vervette lever? Deze dosis myo-inositol maakt je gezonder
Effecten op cholesterol, gevoeligheid voor insuline, bloeddruk, lichaamsgewicht en de lever.