Opgeladen: 4-7-2022
Opgeborgen in: Taurine, Levensverlenging & supplementen
Translation: Daily dose of 1500 mg of taurine slows aging (5-7-2022)

Dagelijkse dosis van 1500 milligram taurine vertraagt veroudering

Een deel van het verouderingsproces komt op het conto van vrije zuurstofradicalen die cellen en weefsels beschadigen. Een dagelijkse dosis taurine legt dat sloopwerk aan banden.


Dagelijkse dosis van 1500 milligram taurine vertraagt verouderingStudie
Onderzoekers van de State University of Sao Paulo verdeelden 24 vrouwen van 55-70 in 2 groepen.

Gedurende 16 weken slikten de vrouwen in de ene groep dagelijks een placebo [GC], terwijl de vrouwen in de experimentele groep dagelijks 's ochtends 1500 milligram innamen [GTAU].

De onderzoekers gebruikten een product van Ajinomoto.

Resultaten
In het bloed van de vrouwen in de taurinegroep nam de concentratie van het enzym superoxide-dismutase [SOD] toe. Dat enzym schakelt vrije zuurstofradicalen uit, en voorkomt dat deze agressieve moleculen cellen en weefsels beschadigen.

Dagelijkse dosis van 1500 milligram taurine vertraagt veroudering
Je kunt de activiteit van vrije radicalen inschatten aan de hand van de concentratie malondialdehyde [MDA]. Hoe meer schade vrije radicalen veroorzaken, hoe hoger de concentratie malondialdehyde.

Suppletie met taurine verlaagde de concentratie malondialdehyde. Het effect was niet overweldigend, maar het was wel statistisch significant.


Dagelijkse dosis van 1500 milligram taurine vertraagt verouderingConclusie
"We believe that taurine supplementation may enhance the antioxidant defense system and could be a viable nutritional strategy to prevent oxidative damage induced by the aging process", resumeren de Brazilianen.

"Further studies with doses > 1.5 g/d should be proposed to clarify the potential effects of taurine as an antioxidant agent in aging."

Bron:
Nutrition. 2022 Sep;101:111706.

Meer:
Zo werkt taurine (20-5-2022)
Combineer cafeïne met taurine voor een snellere sprint (6-12-2021)
Bloedheet? Taurine verbetert sportprestaties (17-5-2019)


AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger Zorg voor voldoende vitamine B6 en leef langer Langer leven door omega-3-vetzuren uit vis

AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger
Humane studie.

Zorg voor voldoende vitamine B6 en leef langer
Als er een adequate hoeveelheid vitamine B6 in je lichaam circuleert, dan leef je mogelijk langer dan als die hoeveelheid nogal benepen is.

Langer leven door omega-3-vetzuren uit vis
Metastudie.