Opgeladen: 17-5-2020
Opgeborgen in: Plantenextracten, Afslanksupplementen, Zwarte gember
Translation: Kaempferia parviflora, a supplement for your six-pack (18-5-2020)

Kaempferia parviflora, een supplement voor je 6-pack

Als je mensen met een royale hoeveelheid lichaamsvet elke dag een capsule met Kaempferia parviflora geeft, gebeurt er niets op de weegschaal waarvoor je de minister-president uit z'n bed moet bellen. Maar het effect van Kaempferia parviflora op de vetreserves in de midsectie is van een andere orde, ontdekten onderzoekers van het Japanse Maruzen Pharmaceuticals. [maruzenpcy.co.jp]


Kaempferia parviflora, een supplement voor je 6-pack


Studie
De onderzoekers verdeelden 76 Japanners van 20-65 jaar met meer lichaamsvet dan goed voor ze was in 2 groepen. Gedurende 12 weken gaven ze de proefpersonen in de ene groep elke dag een placebo, en de proefpersonen in de andere groep elke dag een capsule met 150 milligram Kaempferia parviflora.

Het product dat de onderzoekers gebruikten, was geproduceerd door Maruzen. Het bestond voor minstens 8 procent uit polymethoxyflavones zoals 5,7-dimethoxyflavone.

Resultaten
De proefpersonen die Kaempferia parviflora gebruikten verloren een halve kilo lichaamsgewicht, de proefpersonen in de andere groep de helft daarvan. Die verschillen waren echter niet significant.

Wel significant waren de effecten van het extract in de midsectie van de proefpersonen. Volgens scans liet het supplement daar vet verdwijnen. Zowel onderhuids vet als vet in de buikholte verdween.


Kaempferia parviflora, een supplement voor je 6-pack


Bijwerkingen traden niet op. Wel verminderde het supplement de concentratie triglyceriden in het bloed, maar ach. Daar is mee te leven.

Conclusie
"Kaempferia parviflora extract could be a useful and safe food for preventing and/or improving obesity and the development of obesity-related metabolic disorders", concluderen de Japanners.

Bron:
Diabetes Metab Syndr Obes. 2018 Aug 28;11:447-58.

Meer:
Dimethoxyflavone uit Kaempferia parviflora is een verjongingsmedicijn voor spieren (25-4-2020)
Kaempferia parviflora maakt zestigplussers fitter (17-11-2012)
Het testosteron-effect van Kaempferia parviflora valt tegen (8-1-2007)


Olive Leaf Extract reduceert buikvet Aroniabessen bestrijden buikvet Pantethinekuurtje haalt vet uit de lever en de buik

Olive Leaf Extract reduceert buikvet
Volgens een dierstudie uit 2002 verhoogt Olive Leaf Extract de concentratie schildklierhormoon, schreven we een paar dagen geleden. Dat suggereert dat Olive Leaf Extract geschikt is als afslanksupplement.

Aroniabessen bestrijden buikvet
Als je dagelijks een flinke portie aroniabessen eet, dan neemt je vetmassa af en je spiermassa misschien toe. Dierstudie.

Pantethinekuurtje haalt vet uit de lever en de buik
Van alle soorten vet in het menselijke lichaam is buikvet het meest riskant voor de gezondheid.