Opgepoetst: 4-8-2020
Opgeladen: 26-9-2012
Opgeborgen in: Kaneel, Plantenextracten, Cosmeceuticals
Translation: Cinnamon boosts IGF-1, rejuvenates skin (19-10-2012)

IGF-1-booster kaneel verjongt de huid

IGF-1-booster kaneel verjongt de huid
Suppletie met kaneel kan huidveroudering tegengaan. Dat concluderen biochemici van Osaka Prefecture University in Japan uit een onderzoek waarin ze huidcellen in reageerbuizen blootstelden aan tien extracten van eetbare kruiden.

Collageen & IGF-1
Als je als fabrikant van supplementen en cosmetica iets aan huidveroudering wilt doen, dan zijn er twee factoren waarmee je rekening zult moeten houden: collageen en IGF-1.

Soepele en jonge huid bestaat bij de gratie van een hoge aanmaak van collageen door de huidcellen, en het hormoon dat die huidcellen aanzet tot de productie van collageen is IGF-1.

Er zijn aanwijzingen dat moleculen in onze voeding de werking van insuline - die in veel opzichten lijkt op die van IGF-1 - kunnen versterken. Vandaar dat de onderzoekers zich afvroegen of ze die moleculen in eetbare kruiden konden aantonen.

Studie
Toen de Japanners huidcellen in reageerbuizen blootstelden aan tien verschillende kruidenextracten, zagen ze dat vooral fenegriek, kaneel en Iraanse komijn de collageenproductie verhoogden. Hoe groter de klodder hieronder, des te groter de collageenaanmaak.


IGF-1-booster kaneel verjongt de huid


IGF-1-booster kaneel verjongt de huid


Zeker kaneel uit Sri Lanka verhoogde de aanmaak van collageen, ontdekten de Japanners. In dat product vonden ze via HPLC de bovenstaande verbindingen. Peak 1 = cinnamyl alcohol; peak 2 = cinnamic acid; peak 3 = cinnamaldehyde; peak 4 = 2-methoxycinnamaldehyde; peak 5 = alpha-methyl cinnamaldehyde; peak 6 = cinnamyl acetate.

Vooral cinnamaldehyde bevorderde de aanmaak van collageen, ontdekten de Japanners.


IGF-1-booster kaneel verjongt de huid


Mechanisme
Cinnamaldehyde laat de receptor voor IGF-1 beter werken, ontdekten de onderzoekers. Ze vonden in huidcellen die waren blootgesteld aan IGF-1 als aan cinnamaldehyde in ieder geval meer gefosforyleerd IGF-1-receptoren. Cinnamaldehyde zorgt dus niet voor meer IGF-1-receptoren, maar zorgt er wel voor dat, nadat IGF-1 zich aan zijn receptor heeft vastgemaakt, het signaal beter wordt doorgegeven aan de cel.

Hetzelfde gebeurde trouwens in proeven zonder IGF-1. In huidcellen kan cinnamaldehyde IGF-1 dus vervangen. [Als cinnamaldehyde dat ook in spiercellen doet...]

Conclusie
"Our findings could be helpful in improving the signs and symptoms of aging skin since a reduction in dermal collagen production is considered to be its principal cause", concluderen de onderzoekers. "The mechanism by which cinnamaldehyde induces the ligand-independent activation of IGF-I receptor will be addressed further in the near future."

Bron:
J Agric Food Chem. 2012 Feb 8;60(5):1193-200.

Meer:
Kaneel reduceert migraine (3-8-2020)
Een half theelepeltje kaneel per dag houdt de glucosespiegel laag (10-11-2017)
Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa (11-10-2015)


Pycnogenol verjongt de huid Gehydrolyseerd collageen houdt huid jong Silicium verjongt huid, haren en nagels

Pycnogenol verjongt de huid
Volgens Duitse onderzoekers activeert Pycnogenol genen die huidcellen collageen en hyaluronic acid laten aanmaken.

Gehydrolyseerd collageen houdt huid jong
Slik elke dag 1-2 gram, en je huid veroudert minder snel. Dat kun je afleiden uit een Japanse dierstudie.

Silicium verjongt huid, haren en nagels
Belgische onderzoekers toonden het effect van orthosilicic acid aan in een experiment waarin ze vrouwen een luttele dosis van 10 milligram silicium per dag gaven.