Opgepoetst: 30-4-2019
Opgeladen: 11-10-2015
Opgeborgen in: Plantaardige extracten, Insulineversterkers, Ongewone anabole strategieën
Translation: Cinnamon extract supplement boosts muscle mass (19-11-2015)

Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa

Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa
Ook als je niet traint met gewichten, kun je in vier maanden tijd meer dan een kilo spiermassa opbouwen als je een supplement met kaneelextract gebruikt. Dat schrijven onderzoekers van het Franse Inserm in PLoS One.

Studie
De onderzoekers experimenteerden met 52 proefpersonen, die allemaal nog gezond waren maar hard op weg waren om diabetes type-2 te krijgen. De proefpersonen konden wat pondjes lichaamsvet missen en hun glucosespiegel was aan de hoge kant. Ze zouden eigenlijk hun leefstijl moeten veranderen, maar daartoe waren ze niet bereid.

Ze wilden wel elke dag een paar capsules slikken. Dat dan weer wel.

De onderzoekers gaven de helft van de proefpersonen gedurende vier maanden elke dag een placebo. De andere helft slikte elke dag bij de lunch twee capsules Glycabiane, een product van het Franse PiLeJe.

Dagelijks consumeerden de proefpersonen in de experimentele groep ongeveer 460 milligram van een Cinnamomum cassia-extract, 200 milligram carnosine en 20 microgram chroomchloride. Het Cinnamomum cassia-extract is het belangrijkste bestanddeel van Glycabiane. Het bevat oligomeric proanthocyanidins-A. In Cinnamomum cassia, net als in andere kaneelvarianten, zitten stoffen die de receptor voor insuline gevoeliger maken, en spiercellen stimuleren om meer glucose uit de bloedbaan op te nemen.

Groupe PiLeJe sponsorde het onderzoek. Drie medewerkers van PiLeJe werkten aan de studie mee.

Resultaten
De suppletie met het kaneelsupplement verlaagde de concentratie glucose die de proefpersonen 's ochtends vroeg in hun bloed hadden. Dat is positief. Naarmate er 's ochtends vroeg minder glucose in je bloed zit luisteren je cellen beter naar insuline en is je kans op diabetes type-2 kleiner.


Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa


Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa


Tegelijkertijd bouwden de proefpersonen die het kaneelsupplement hadden gebruikt meer dan een kilo vetvrije massa op. Dat was waarschijnlijk vooral spiermassa.

De hoeveelheid spiermassa die de proefpersonen in de experimentele groep opbouwden was groter naarmate hun cellen gevoeliger werden voor insuline. De figuur hieronder toont het verband tussen aan de ene kant de toename van de vetvrije massa en aan de andere kant de toename van de gevoeligheid voor insuline [QUICKI].


Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa


Conclusie
"In conclusion, a 4-month treatment with a dietary supplement containing cinnamon, chromium and carnosine decreased fasting plasma glucose and increased fat-free mass in overweight or obese prediabetic subjects", resumeren de onderzoekers.

"Whether the dietary supplement tested in this study can prevent the risk of type-2 diabetes and related complications remains to be established in larger studies with longer treatment and follow-up durations, using clinical endpoints."

"Higher cinnamon doses as well as other sources of cinnamon extracts may also need to be tested."

Bron:
PLoS One. 2015 Sep 25;10(9):e0138646.

Meer:
Kaneel laadt spieren vol met glucose (27-11-2003)


Meer voedingsvezels, sterkere spieren

De anabole werking van paar gram nori-eiwit per dag

Gemodificeerde ecdysteroiden met meer anabole werking

Meer voedingsvezels, sterkere spieren
Short chain fatty acids, de minuscule vetzuurtjes die ontstaan als micro-organismen in de darm voedingsvezels fermenteren, houden volgens fundamenteel onderzoek de spieren sterk als de veroudering toeslaat.

De anabole werking van paar gram nori-eiwit per dag
Interessante dierstudie. Zuid-Koreaanse onderzoekers, verbonden aan Pukyong National University, publiceerden hem in Marine Drugs.

Gemodificeerde ecdysteroïden met meer anabole werking
Zouden ecdysteroïden - een groep anabole hormonen uit planten die je als sportsupplement kunt kopen - op de dopinglijst moeten staan?