Opgeladen: 3-9-2022
Opgeborgen in: Depressie, Cerebrogenics, Vitamines
Translation: This multivitamin makes men feel better (4-9-2022)

Door een multivitamine voelen mannen zich beter

Mannen voelen zich gezonder en alerter, en hebben minder last van somberte, angstgevoelens en stress, als ze elke dag een redelijk gedoseerde multivitamine slikken. Dat blijkt uit een Australische studie die is verschenen in 2011.


Door een multivitamine voelen mannen zich beterStudie
Australische onderzoekers, verbonden aan Swinburne University, verdeelden vijftig mannen van 50-69 jaar in 2 groepen. Gedurende 8 weken slikten de mannen in de ene groep dagelijks een placebo, terwijl de mannen in de andere groep elke dag een complex samengestelde multivitamine gebruikten. Die bevatte niet alleen vitamines en mineralen, maar ook diverse plantenextracten.

Het product dat de onderzoekers uittestten was Ulvite van Swisse. Nog voordat je de voorgaande zin had uitgelezen, wist je waarschijnlijk al dat Swisse het onderzoek had betaald.

Je ziet de samenstelling van Ulvite hieronder. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.


Door een multivitamine voelen mannen zich beterVoor en aan het einde van de suppletieperiode lieten de onderzoekers de mannen een batterij vragenlijsten invullen, waardoor ze een beeld kregen van de geestelijke gezondheid van de proefpersonen.

Resultaten
Suppletie met de multivitamine zorgde voor een significante afname van de GHQ-score. Die score zegt iets over hoe gezond mensen zich voelen. De afname betekent dat het supplement ervoor zorgt dat mensen beter gaan functioneren in hun dagelijks leven.

Het supplement zorgde er ook voor dat de mannen zich alerter voelden [AMS Alert] en minder symptomen van depressie, angst en stress [DASS Total] vertoonden.

Klik op de tabel hieronder voor een grotere versie.


Door een multivitamine voelen mannen zich beterConclusie
"Multivitamin supplementation may be useful in improving alertness and reducing negative mood symptoms and improving day-to-day functioning", vatten de Australiërs hun bevindingen samen.

Bron:
Hum Psychopharmacol. 2011 Dec;26(8):560-7.

Meer:
Eenvoudige multivitamine maakt je blijer (5-5-2016)
Denken gaat beter met een multivitamine (24-11-2015)
Multivitaminepil laat kinderen netter denken (2-8-2008)


Een multivitamine is zo gek nog niet Het positieve lange termijneffect van multivitamines Vitamines reduceren bijwerkingen anticonceptiepil

Een multivitamine is zo gek nog niet
Duizenden sporters slikken elke dag een multivitamine-preparaat. Zo weten ze zeker dat ze al hun vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Het positieve lange termijneffect van multivitamines
Als je de koppen in de kranten mag geloven heeft het slikken van supplementen met extra vitamines geen zin. Multivitamines zijn nog gevaarlijk voor je gezondheid ook.

Vitamines reduceren bijwerkingen anticonceptiepil
Een eenvoudige en beschaafd gedoseerde multivitamine reduceert de bijwerkingen van de anticonceptiepil.