Opgeladen: 5-7-2019
Opgeborgen in: Deeltijdvasten, Krachttraining & voeding, Krachttraining & vrouwen, HMB
Translation: Time-restricted feeding without positive or negative effects in female strength athletes (6-7-2019)

Deeltijdvasten zonder positieve of negatieve effecten bij vrouwelijke krachtsporters

Als mannen die al wat langer trainen met gewichten ook aan intermittent fasting, time-restricted feeding of deeltijdvasten gaan doen, dan verliezen ze lichaamsvet maar leveren ze geen spiermassa in. Bij vrouwelijke krachtsporters is het effect van time-restricted feeding minder overtuigend, rapporteren bewegingswetenschappers van Texas Tech University in de American Journal of Clinical Nutrition.

Studie
De onderzoekers verdeelden 40 actieve vrouwen van 18-30 jaar, die 2-4 per week trainden met gewichten, in drie groepen. Gedurende 8 weken aten alle vrouwen dagelijks dezelfde hoeveelheid energie en eiwitten, en trainden ze op een identieke manier.

De vrouwen in de twee experimentele groepen deden aan time-restricted feeding [TRF]. Ze aten tussen de middag en acht uur 's avonds. De vrouwen in de controlegroep aten wanneer ze dat wilden [CON].

De ene experimentele groep slikte drie keer per dag een supplement met 1 gram HMB [in totaal slikten de vrouwen dus 3 gram HMB per dag]. De andere experimentele groep slikte een placebo.

Resultaten
Er was een voorzichtige trend dat de vrouwen in de time-restricted feeding-groepen meer vetmassa verloren dan de vrouwen in de controlegroep, en dat suppletie met HMB dit effect versterkte - maar die trend was niet statistisch significant.

Wat lichaamssamenstelling betrof, deden alle drie de groepen het even goed. Er waren geen statistisch significante verschillen tussen de groepen.


Deeltijdvasten zonder positieve of negatieve effecten bij vrouwelijke krachtsporters


Hetzelfde gold ook voor de fysieke prestaties. Wat betreft sprongkracht, maximaalkracht en het maximale aantal reps presteerden alle drie de groepen even goed.


Deeltijdvasten zonder positieve of negatieve effecten bij vrouwelijke krachtsporters


Conclusie
"In summary, similar gains in fat free mass, skeletal muscle hypertrophy, and muscular performance can be achieved with dramatically different feeding schedules provided that energy and protein intake are similar during a progressive resistance training program", vatten de onderzoekers hun bevindingen samen. "This finding may be partially attributable to the healthy, active population and lack of energy restriction relative to habitual intake."

"Due to their potential to favorably influence body composition without compromising physical performance, additional examination of various intermittent fasting protocols in both sedentary and active populations is warranted."

Bron:
Am J Clin Nutr. 2019 Jul 3. pii: nqz126. doi: 10.1093/ajcn/nqz126. [Epub ahead of print].

Meer:
Ervaren krachtsporters verliezen vet door intermittent fasting, geen spiermassa en kracht (13-1-2017)
Krachtsporters presteren niet beter of slechter door time-restricted feeding (12-1-2017)


Afslanken zonder moeite? Ontbijt later, dineer eerder

L-Carnitine maakt vasten makkelijker en effectiever

Sneller afslanken dan je voor mogelijk houdt: 's ochtends niet ontbijten, wel een uurtje joggen

Afslanken zonder moeite? Ontbijt later, dineer eerder
Als je wilt afslanken op een manier die weinig zelfdiscipline kost, ontbijt dan anderhalf uur later dan je gewend bent, en gebruik je avondmaaltijd juist anderhalf uur eerder.

L-Carnitine maakt vasten makkelijker en effectiever
Op z'n tijd is een paar dagen vasten reuze gezond, maar veel mensen hebben er grote moeite mee. Ze krijgen last van honger en vermoeidheid.

Sneller afslanken dan je voor mogelijk houdt: 's ochtends niet ontbijten, wel een uurtje joggen
Sla het ontbijt over, ga 's ochtends een uur joggen. Je zult de kilocalorie├źn die je mist bij het ontbijt later op de dag niet inhalen. Integendeel.