Opgeladen: 24-1-2021
Opgeborgen in: Suppletie voor meer testosteron, Plantenextracten
Translation: Date palm pollen supplement increases testosterone levels (25-1-2021)

Pollen van dadelpalm verhogen testosteronspiegel

Pollen van dadelpalm verhogen testosteronspiegel
In de Arabische wereld gebruiken traditionele genezers de pollen van de dadelpalm als medicijn tegen onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Volgens een dierstudie die in 2014 verscheen in de African Journal of Pharmacy and Pharmacology zijn die pollen misschien ook interessant voor mannen die hun testosteronspiegel willen verhogen.

Studie
Yasir Arfat, een onderzoeker die is verbonden aan Northwestern Polytechnical University Xi'an, experimenteerde met twee groepen mannelijke ratten. Gedurende 35 dagen gaf hij de dieren in de ene groep elke dag een placebo, en de dieren in de experimentele groep date palm pollen.

De pollen waren afkomstig van Phoenix dactylifera, de gecultiveerde dadelpalmvariant, uit Saudi-Arabië. Als de ratten volwassen mensen waren geweest, hadden ze ongeveer 1200-1500 milligram pollen per dag gekregen.

Resultaten
Suppletie met date palm pollen vergrootte het lichaamsgewicht van de ratten, net als hun testosteronspiegel. Na 24 dagen toediening waren de verschillen tussen de dieren in de controlegroep en de suppletiegroep statistisch significant.


Pollen van dadelpalm verhogen testosteronspiegel
Pollen van dadelpalm verhogen testosteronspiegel


Pollen van dadelpalm verhogen testosteronspiegel


Date palm pollen maakte de testes groter en verhoogde de concentratie testosteron in de testes. Hoe hoger de concentratie in de testes, hoe hoger de concentratie testosteron in het bloed van de proefdieren.


Pollen van dadelpalm verhogen testosteronspiegel


Conclusie
"Future research will address the mechanisms responsible for the increase in androgen levels caused by date palm pollen", schrijven de onderzoekers. "Our results validate its utilization in [...] male [...] infertility as an adjuvant therapy."

Bron:
Afr J Pharm Pharmacol. 2014;8(31):793-800.

Meer:
Dierstudie | Thijmolie verhoogt testosteronspiegel (14-12-2020)
Cysteïne-sulfoxides in uien zorgen voor meer testosteron (19-11-2020)
Laos voor meer testosteron (5-6-2020)


Cordycepin uit Cordyceps militaris verjongt de testes Combinatie rooiboos-dandelion verhoogt testosteronspiegel in humaan onderzoek Luteoline, een testosteronbooster uit peterselie

Cordycepine uit Cordyceps militaris verjongt de testes
In Aziatische landen, maar ook steeds vaker in onze contreien, gebruiken mannen supplementen met extracten van de paddenstoelen Cordyceps sinensis en Cordyceps militaris.

Combinatie rooiboos-dandelion verhoogt testosteronspiegel in humaan onderzoek
Een combinatie van extracten van rooibos - yep, het spul waarvan je thee maakt - en de net zo alledaagse paardenbloem verhoogt volgens Koreaanse in vitro- en dierstudies de testosteronspiegel.

Luteoline, een testosteronbooster uit peterselie
Luteoline, een flavonoid in peterselie en sellerie, verhoogt misschien de aanmaak van testosteron door de testes.