Opgeladen: 21-3-2022
Opgeborgen in: Plantenextracten, Ongewone anabole middelen
Translation: Lychees inhibit muscle breakdown | Animal study (22-3-2022)

Lychees remmen spierafbraak | Dierstudie

Gisteren schreven we over een humane studie waarin suppletie met een extract van lychees het uithoudingsvermogen van gezonde proefpersonen laat toenemen. Vandaag gaan we nog even door over lychees. We vonden een dierstudie waarin suppletie met het lychee-extract Oligonol spierafbraak vermindert.


Lychees remmen spierafbraak | Dierstudie


Studie
Taiwanese onderzoekers, verbonden aan de National Cheng Kung University, experimenteerden met gezonde muizen [m/m] en met diabete muizen [db/db]. Die laatste groep proefdieren beginnen al vroeg in hun leven spiermassa te verliezen.

Gedurende 10 weken gaven de onderzoekers de muizen voer dat per kilo 20 of 200 milligram lychee-extract [OLG] bevatte. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks ongeveer 19-190 milligram extract geconsumeerd.

De onderzoekers gebruikten Oligonol, een product van het Japanse Amino Up Chemical. Dat bedrijf betaalde de studie.

Resultaten
Na de suppletieperiode hadden de diabete muizen die het lychee-extract hadden gekregen een grotere tibialis anterior dan de diabete muizen in de controlegroep. De betrekkelijk geringe dosis werkte net zo goed als de hogere dosis.


Lychees remmen spierafbraak | Dierstudie


De figuren hieronder laten zien hoe suppletie met lychee-extract spierverlies mogelijk afremt. Het extract remt de activiteit van antikatabole genen als Atrogin-1 en MuRF1, plus de transcriptiefactor NF-kB. NF-kB wordt actief door ontstekingsprocessen.


Lychees remmen spierafbraak | Dierstudie


Conclusie
"These results suggest oligonol as a supplement for alleviating muscle loss by suppressing atrogin-1 and MuRF1 expressions in diabetic mice and improving the impaired myotube formation via cell anti-senescence and cycle modulation in muscle cells", schrijven de onderzoekers.

Bron:
Nutrients. 2017 Sep 20;9(9):1040.

Meer:
Lychee-extract vergroot uithoudingsvermogen (22-2-2014)


Tot op hoge leeftijd meer stamcellen in herstellende spieren door curcumine Door quercetine in rode ui geeft het lichaam spieren voorkeursbehandeling boven vet Schisandra vergroot toename spierkracht door beweging

Tot op hoge leeftijd meer stamcellen in herstellende spieren door curcumine
Als mensen net zo goed op curcumine reageren als labmuizen, dan verlengt suppletie met een goed opneembare vorm van curcumine niet alleen hun levensduur.

Door quercetine in rode ui geeft het lichaam spieren voorkeursbehandeling boven vet
De toevoeging van een bescheiden hoeveelheid ui aan je voedingspatroon legt de groei van je vetreserves aan banden als je meer energie in je lichaam stopt dan je nodig hebt.

Schisandra vergroot toename spierkracht door beweging
Een supplement met een extract van de bessen van Schisandra chinensis vergroot de toename van de spierkracht door laag-intensieve beweging.