Opgeladen: 2-3-2021
Opgeborgen in: Suppletie voor meer uithoudingsvermogen, Plantenextracten, Hesperidine
Translation: Half a gram of 2S-hesperidin speeds up your sprint (3-3-2021)

Een halve gram 2S-hesperidine versnelt je sprint

Een halve gram 2S-hesperidine versnelt je sprint
In sinaasappels zit het flavonoid 2S-hesperidine. Slikken wielrenners daarvan een halve gram per dag - dat komt neer op 2 capsules - dan worden ze significant sneller, aldus een humaan onderzoek dat onlangs verscheen in Nutrients.

Studie
Francisco Javier Martinez-Noguera, een wetenschapper die is verbonden aan de Catholic University of Murcia in Spanje, verdeelde veertig amateurwielrenners in 2 groepen. Gedurende 8 weken slikten de renners in de experimentele groep elke dag 500 milligram 2S-hesperidine, terwijl de renners in de andere groep het moesten doen met een placebo.

Nadat de suppletieperiode voorbij was, moesten de proefpersonen na een warming-up op een ergometer gedurende een halve minuut zo hard mogelijk sprinten.

2S-hesperidine
Je ziet de chemische structuur van 2S-hesperidine hieronder. Het is een versuikerde flavanon, die van nature voorkomt in citrusvruchten zoals de ouderwetse en welbekende sinaasappel. Na inname schroeven micro-organismen in de darm de suikergroepen van het molecuul en komt hesperetine vrij. Hesperetine is de eigenlijke actieve stof.


Een halve gram 2S-hesperidine versnelt je sprint


2R-hesperidine, een analoog van 2S-hesperidine, is ook als supplement verkrijgbaar. Deze stof is van semi-synthtische origine.

De onderzoekers gebruikten een product van het Spaanse HealthTech Bio Actives, dat in de supplementenindustrie beter bekend is als HTBA. [htba.com] Dat bedrijf betaalde het onderzoek. Het zal je niet verbazen.

Resultaten
De wielrenners die hesperidine hadden gekregen, konden meer power genereren dan de wielrenners die een placebo hadden gekregen. Dat betekent, simpel gezegd, dat ze harder konden trappen en dus ook sneller waren.

Klik op de figuur hieronder voor een grotere versie.


Een halve gram 2S-hesperidine versnelt je sprint


Mechanisme
"The improvements in training adaptations of cyclists who ingested 2S-hesperidin may be due to the ability of this molecule to increase gene expression of the peroxisome proliferator-activated receptor-gamma coactivator 1-alpha (PGC-1alpha) and nuclear factor respiratory-2 (NRF2) [...]", schrijft Martinez-Noguera.

"In addition, hesperetin has shown increased activation of AMPK in liver cells and fibroblasts. AMPK is a sensor of cellular energy status that plays a central role in skeletal muscle metabolism, regulating muscle exercise capacity, mitochondrial function and contraction-stimulated glucose uptake. PGC-1alpha and AMPK are an important transcriptional master regulators of mitochondrial biogenesis [...] and NRF2, which is an essential regulator in the control of cellular redox homeostasis and controls glutathione synthesis (reactive oxygen species (ROS) scavenging)."

Conclusie
"Modifications in these transcription factors have shown performance improvements in endurance athletes. Therefore, 2S-hesperidin has the ability to promote muscle-level adaptations of endurance athletes, which could improve their performance in competitions."

Binnenkort meer.

Bron:
Nutrients. 2020 Dec 21;12(12):3911.

Meer:
Dierstudie | Supplement met hesperidin maakt duurtraining nog beter voor hart en bloedvaten (14-2-2015)
Hesperedin stimuleert nieuwvorming spierweefsel (19-9-2012)


Afslankmiddel synefrine werkt prima - met naringin en hesperidin Combinatie van stof uit citrusvruchten en een muizenbeetje cafeine is een effectief afslankmiddel Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin

Afslankmiddel synefrine werkt prima - met naringine en hesperidine
Amerikaanse onderzoekers, die tussen twee haakjes werden betaald door supplementenmaker Nutratech, hebben ontdekt dat de toevoeging van twee flavonoïden van synefrine alsnog een werkzame fatburner maakt.

Combinatie van stof uit citrusvruchten en een muizenbeetje cafeïne is een effectief afslankmiddel
Japanse onderzoekers van de House Wellness Foods Corporation experimenteren al enkele jaren met mengsels van cafeïne en glucosylhesperidine, die zonder bijwerkingen vetverlies moeten versnellen.

Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidine
De meeste afslanksupplementen zijn goede stimulatoren van de lypolyse. Ze imiteren de werking van adrenaline en dwingen vetcellen hun inhoud af te staan aan het bloed. Het stimuleren van de vetverbranding kunnen ze minder goed.