Opgeladen: 10-7-2019
Opgeborgen in: Afslanksupplementen
Translation: Gelidium elegans, the slimming algae (11-7-2019)

Gelidium elegans, de afslankalg

Het zou zomaar kunnen dat je nog nooit van Gelidium elegans hebt gehoord. Toch stopt de voedingsindustrie de alg al tientallen jaren in 1001 producten. Als dikke mensen elke dag 3 pilletjes met extract van die alg binnenkrijgen, verliezen ze langzaam maar zeker lichaamsvet - zonder dat ze hun manier van leven hoeven te veranderen. Dat schrijven Zuid-Koreaanse farmacologen, verbonden aan Yonsei University in Seoul, in Nutrients.

Studie
De onderzoekers experimenteerden met 94 proefpersonen van 19-50 jaar. De proefpersonen waren gezond, maar volgens Aziatische normen aan de dikke kant. Hun BMI varieerde van 23 tot 30.

Gedurende 12 weken slikte een controlegroep elke dag 3 tabletten zonder actieve stoffen. De experimentele groep slikte dagelijks ook 3 tabletten, maar daarin zat een extract van Gelidium elegans. In totaal gebruikten de proefpersonen een gram Gelidium elegans-extract per dag.

Het extract was geproduceerd door de Koreaanse health food ingredient company Newtree. [inewtree.co.kr] Newtree betaalde de studie echter niet. De onderzoekers kregen hun geld van de Koreaanse overheid.


Gelidium elegans, de afslankalg
Gelidium elegans, de afslankalg


Gelidium elegans
Gelidium elegans is een roodwier. Het is een algensoort die voorkomt in de oceanen rondom landen als Korea en Japan. De voedingsindustrie gebruikt Gelidium elegans als een grondstof voor agar-agar, een verdikkingsmiddel en een alternatief voor gelatine. Agar-agar bestaat vooral uit suikerketens, maar bevat ook flavonoïden als rutine en hesperidine, en sterolen als fucosterol.

Koreaanse wetenschappers vermoeden dat extracten van Gelidium elegans - in de vorm van supplementen of functional foods - de vetzuchtepidemie kunnen helpen bestrijden. In dierstudies hebben die extracten inderdaad een afslankende werking. [Nutrients. 2018 Jan 6;10(1).] [Nutrients. 2017 Mar 30;9(4).]

Die afslankende werking is het gevolg van het afremmen van PPAR-gamma en sterol regulatory element-binding transcription factor-1 (SREBP-1) door Gelidium elegans in de vetcel, denken de Koreanen.

Resultaten
De Gelidium elegans-groep verloor 1.17 kilo. De proefpersonen in deze groep bovendien verloren 1.12 centimeter van hun taille.


Gelidium elegans, de afslankalg


De onderzoekers keken met scans nog naar het vet in de buik. De gebruikers van het Gelidium elegans-extract verloren een beetje buikvet en onderhuids vet. Dat effect was significant - ook toen de onderzoekers corrigeerden voor de energie-inname en lichaamsbeweging.


Gelidium elegans, de afslankalg


Gelidium elegans, de afslankalg


In het bloed van de proefpersonen monitorden de Koreanen de waarden voor glucose, insuline, HOMA-IR, HOMA-B en hs-CRP. Op die parameters had Gelidium elegans geen effect.

Conclusie
"In conclusion, our findings indicated that Gelidium elegans extract intake might have a beneficial effect in ameliorating body weight, total fat mass, subcutaneous fat, visceral fat, [...] in overweight and obese individuals regardless of whether these individuals change their lifestyle to reduce body weight", resumeren de onderzoekers.

"However, to confirm the efficacy of Gelidium elegans extract against obesity or fat accumulation, further studies are necessary to investigate whether these effects can be obtained even over long-term administration."

Bron:
Nutrients. 2019 Jul 3;11(7).

Meer:
Slik een maand elke dag 2 capsules Gymnema sylvestre, en verlies een kilo (3-5-2019)
Combinatie van fenylalanine, alanine en arginine versnelt vetverlies (9-1-2019)
Niet Hoodia gordonii, maar Hoodia parviflora (20-12-2018)
Matchathee vergroot vetverbranding tijdens inspanning, spaart koolhydraten (13-10-2018)


Hydroxytyrosol in olijfolie verlaagt vetpercentage

In 2 maanden 7 kilo afslanken met Cissus quadrangularis

Spontaan vet verliezen door suppletie met oleoylethanolamide

Hydroxytyrosol in olijfolie verlaagt vetpercentage
In olijfolie zitten waarschijnlijk meer mogelijke body recompositioning compounds dan oleuropein. Ook hydroxytyrosol in olijfolie heeft interessante effecten.

In 2 maanden 7 kilo afslanken met Cissus quadrangularis
We weten niet of we alles geloven wat in dit artikel staat, maar we schrijven er wel over. Hier kunnen we geen weerstand aan bieden...

Spontaan vet verliezen door suppletie met oleoylethanolamide
Afslanken wordt misschien stukken makkelijker en aangenamer door dagelijkse suppletie met een paar honderd milligram van het lichaamseigen oleoylethanolamide.