Opgeladen: 9-1-2019
Opgeborgen in: Aminozuren, Afslanksupplementen, Arginine
Translation: Combination of phenylalanine, alanine and arginine accelerates fat loss (10-1-2019)

Combinatie van fenylalanine, alanine en arginine versnelt vetverlies

Combinatie van fenylalanine, alanine en arginine versnelt vetverlies
Als lichamelijk actieve mensen dagelijks anderhalve gram van een mengsel van de aminozuren phenylalanine, alanine en arginine consumeren, neemt daardoor de hoeveelheid vet in hun buikholte significant af. Dat ontdekten onderzoekers van de Japanse Meiji Corporation.

Studie
De Japanners verdeelden 194 lichtelijk zwaarlijvige mensen van 20-64 jaar, met een BMI tussen de 25 en de 30, in 2 groepen. Gedurende 12 weken kreeg de ene groep elke dag 1500 milligram van de aminozuren fenylalanine, alanine en arginine (42:38:20) [A-mix], en kreeg de andere groep een placebo.

De researchafdeling van Meii bestudeert, samen met onderzoekers van de universiteit van Tsubuka, al enkele jaren het effect van aminozuursuppletie op de verbranding van vet. Uit dat onderzoek is VAAM voortgekomen, een afkorting van Vespa Amino Acid Mixture. Drie gram VAAM zou afslankers een steuntje in de rug geven, en het uithoudingsvermogen van duursporters moeten vergroten. Aldus Meiji.

Inmiddels is de aandacht verschoven naar de fenylalanine-alanine-arginine-combinatie. Studies suggereren dat die de afgifte van hormonen als adrenaline en glucagon stimuleert, en daardoor de vetverbranding vergroot. [Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2016 Feb;26(1):46-54.] [Biosci Biotechnol Biochem. 2017 Jul;81(7):1417-24.] [Diabetes Metab Syndr Obes. 2017 Jul 6;10:297-309.]

Beide groepen liepen, mede dankzij een beetje aansporing van de onderzoekers in de vorm van voorlichting, ongeveer 10.000 stappen per dag.

Resultaten
Beide groepen vielen af en verloren vet, maar dat leidde bij geen van de groepen tot een significante afname van het gewicht of de vetmassa. Beide groepen verloren buikvet, en die afname was significant groter bij de gebruikers van de aminozurencocktail.


Combinatie van fenylalanine, alanine en arginine versnelt vetverlies


Conclusie
"The combination of A-mix supplementation and physical activity promotion facilitated abdominal fat reduction in overweight adults", vatten de onderzoekers samen.

Bron:
Diabetes Metab Syndr Obes. 2018 Feb 26;11:23-33.

Meer:
Krachtsporter op dieet verliest meer vet door supplement met betaïne (15-8-2018)
Laag-intensieve cardio voor het ontbijt verbrandt meer vet door een supplement met L-phenylalanine (11-10-2017)
Dikmaker of slankmaker? Het leucinezwaard snijdt aan twee kanten (21-5-2017)


Suppletie met L-histidine breekt vetmassa af L-Citrulline verandert appel in een peer GABA: lichaamsvetremmer en insulineversterker

Suppletie met L-histidine breekt vetmassa af
Suppletie met histidine kan vetverlies in de hand werken. In ieder geval bij vrouwen met overgewicht en een haperende insulinehuishouding.

L-Citrulline verandert appel in een peer
Als deze onderzoekers het bij het rechte eind hebben, dan kan L-citrulline mensen met een appelvormig lichaam misschien helpen aan een peervormig lichaam.

GABA: lichaamsvetremmer en insulineversterker
In bijna elke supplementenwinkel kun je capsules kopen met gamma-aminobutyric acid [GABA]. GABA is een slaapbevorderaar en een groeihormoonversterker, maar suppletie met GABA kan dikke mensen ook helpen om gezond te blijven.