Opgeladen: 7-8-2018
Opgeborgen in: Afslanksupplementen, Plantaardige extracten
Translation: Cissus quadrangularis as a herbal weight loss aid: minus 7 kilos in 2 months (8-8-2018)

In 2 maanden 7 kilo afslanken met Cissus quadrangularis

In 2 maanden 7 kilo afslanken met Cissus quadrangularis
We weten niet of we alles geloven wat in dit artikel staat, maar we schrijven er wel over. We kunnen geen weerstand bieden aan een studie waarin proefpersonen, die elke dag voor hun ontbijt een capsule met Cissus quadrangularis innemen, in nog geen twee maanden meer dan 7 kilo afvallen.

Studie
De onderzoekers verdeelden 52 ietwat mollige proefpersonen - met een BMI van 25-30 - in 2 groepen. Gedurende 8 weken slikte de ene groep een placebo, en nam de andere dagelijks, vlak voor het onbijt, een capsule met 300 milligram van het Cissus quandrangularis-extract CQR-300. Voor en na de suppletieperiode analyseerden de onderzoekers het bloed van de proefpersonen, en bepaalden ze met scans hun lichaamssamenstelling.

Zakelijke belangen
Volgens het artikel is de studie betaald door de universiteit van Yaounde in Kameroen. Aan die universiteit was onder meer onderzoeksleider Julius Oben verbonden. Je kent Oben misschien als de ontdekker van de afslankende werking van African Mango.

De eerste auteur, Robert Nash, is echter verbonden aan het Engelse PhytoQuest Limited, [phytoquest.co.uk] een producent van plantaardige extracten voor de supplementenindustrie. Hoewel deze studie op het eerste gezicht dus niet gesponsord is, zouden ergens op de achtergrond toch zakelijke belangen kunnen spelen.

Resultaten
Suppletie met het Cissus-extract verlaagde het lichaamsgewicht met een slordige 7 kilo, en verminderde volgens DEXA-scans het vetpercentage met een krappe 13 procent.


In 2 maanden 7 kilo afslanken met Cissus quadrangularis


In 2 maanden 7 kilo afslanken met Cissus quadrangularisIn de experimentele groep verminderde de omvang van het middel met 9 centimeter.

Suppletie met Cissus quadrangularis maakte de proefpersonen gezonder. Terwijl de onderzoekers geen significante verandering zagen in de placebogroep, zakten in de experimentele groep de systolische en diastolische bloeddruk, de concentratie van het LDL, de triglyceriden- en de glucosespiegel, en steeg de concentratie HDL en adiponectine.

Conclusie
"In this pilot study, the aqueous extract of leaves and stems of Cissus quadrangularis, CQR-300, administered as a single 300 mg dose daily over an 8-week period reduced body fat as demonstrated by [...] DEXA measurements", schrijven de onderzoekers.

"This was paralleled by a reduction in body weight as well as the improvement of certain biochemical parameters associated with the metabolic syndrome."

Bron:
J Altern Complement Med. 2018 Jun 18. doi: 10.1089/acm.2018.0016. [Epub ahead of print].

Meer:
Cissus quadrangularis laat botcellen meer IGF-1 aanmaken (8-11-2011) Kuurtje met Cissus quadrangularis maakt botten sterker dan ze ooit waren (30-10-2011)
De anabole werking van Cissus quadrangularis (20-10-2011)


De tweevoudige afslankende werking van rozenbottel
Let maar op. Rozenbottel wordt het nieuwe bietensap. Binnen enkele jaren zullen er sportsupplementen met rozenbottel-extracten verschijnen die het uithoudingsvermogen van sporters vergroten en vetverlies versnellen.

Afslanken met knoflook gaat zonder dieet en zonder spierverlies
Vetmassa verliezen zonder dat je spiermassa inlevert. Zonder dieet, en zonder dat je meer gaat bewegen.

Pycnogenol is een afslanksupplement
Volgens dit onderzoek verandert Pycnogenol de manier waarop vetcellen functioneren. Ze staan hun inhoud makkelijker af aan de bloedbaan, en gaan zelf ook een beetje meer energie verbruiken.