Opgeladen: 19-2-2016
Opgeborgen in: Seks, Testosteron & suppletie, Fenegriek, Plantaardige extracten
Translation: Fenugreek extract Testofen doubles sexual activity in over-forty males (24-4-2016)

Fenegriekextract Testofen vertweevoudigt seksuele activiteit in mannelijke veertigplussers

Als mannelijke veertigplussers elke dag 600 milligram van het fenegriekextract Testofen slikken, verdubbelt hun seksuele activiteit. Dat rapporteren Australische onderzoekers in The Aging Male. Testofen verhoogt de testosteronspiegel met tien procent, en dat verklaart volgens de onderzoekers het proseksuele effect.

Studie
De onderzoekers gaven 56 mannen van 43-75 jaar gedurende twaalf weken elke dag 600 milligram van het fenegriekextract Testofen. Testofen is een product van Gencor Pacific, de sponsor van het onderzoek. Een groep van nog eens 50 vergelijkbare mannen kreeg gedurende twaalf weken een placebo.

Voor en na de suppletieperiode vulden de mannen de mannen een vragenlijst in die het seksueel gedrag meet, de Derogatis Interview for Sexual Functioning-Self Report [DISF-SR]. Daarnaast analyseerden de onderzoekers het bloed van de mannen.

Resultaten
De mannen die het fenegriekextract kregen rapporteerden na twaalf weken statistisch significant meer seksuele opwinding en meer zin in seks. Bij de mannen die een placebo hadden gekregen, vonden de onderzoekers geen significante veranderingen. Hieronder zie je alleen de gegevens van de experimentele groep. Klik op de figuur als je ook de gegevens van de placebogroep wilt zien.


Fenegriekextract Testofen vertweevoudigt seksuele activiteit in mannelijke veertigplussers


De mannen die fenegriek hadden geslikt werden 's ochtends twee keer vaker wakker met een erecties dan de mannen in de placebogroep - en hadden twee keer vaker seks. De seksuele frequentie van de proefpersonen was tussen twee weerhaakjes niet opzienbarend hoog.


Fenegriekextract Testofen vertweevoudigt seksuele activiteit in mannelijke veertigplussers


Fenegriekextract Testofen vertweevoudigt seksuele activiteit in mannelijke veertigplussers


Mechanisme
Het supplement verhoogde de concentratie vrij testosteron met tien procent, zie je in de figuur hierboven. Klik op de figuur als je ook de gegevens van de placebogroep wilt zien.

Conclusie
"In conclusion, this extract of Trigonella foenum-graecum seed was shown to be safe and effective, reducing symptoms of possible androgen deficiency, improving sexual function and increasing serum testosterone in healthy middle-aged and older men", schrijven de onderzoekers.

Wij hebben onze bedenkingen bij dit onderzoek, maar daarmee vallen we jelui niet lastig. We kennen onze lezers. We weten dat jullie ons niet nodig hebben om vraagtekens bij dit onderzoek te zetten.

Bron:
Aging Male. 2016 Jan 20:1-9. [Epub ahead of print].

Meer:
Verhoogt fenegriek de testosteronspiegel? (3-11-2015)
Fenegriek verhoogt testosteronspiegel in bodybuilders (19-2-2013)
Fenegriekextract Testofen geeft mannen meer zin in seks (26-6-2011)


Fenegriek verhoogt ook afgifte groeihormoon
Misschien. In vitro-studie.

Minder vetmassa door fenegriek
Dierstudie.

Meer uithoudingsvermogen door suppletie met fenegriek
Nog een dierstudie.