Opgepoetst: 20-6-2022
Opgeladen: 25-7-2012
Opgeborgen in: Royal Jelly, Testosteron & suppletie
Translation: A little bit of Royal Jelly increases testosterone level by 20 percent (16-8-2012)

Beetje Royal Jelly verhoogt testosteronspiegel met 20 procent

In dierstudies verhoogt suppletie met Royal Jelly de aanmaak met testosteron, schreven we een hele tijd geleden. In mensen doet Royal Kelly dat ook, weten we nu. We vonden een humane studie in het digitale wetenschappelijke tijdschrift van Thi-Qar College of Medicine in Irak.


Klein beetje Royal Jelly verhoogt testosteronspiegel met 20 procent


Studie
De studie we vonden in Thi-Qar Medical Journal dateert uit 2007 en betreft 83 onvruchtbare mannen die graag kinderen wilden krijgen. De onderzoekers verdeelden de mannen over vier groepen, die allemaal 's nachts voor het slapen 10 gram honing innamen.

De eerste groep gebruikte honing waarin ook 100 milligram Royal Jelly zat. Bij de tweede groep was dat 50 milligram Royal Jelly, en bij de derde 25 milligram. De vierde groep nam honing zonder Royal Jelly. De toediening duurde 3 maanden. Welk soort Royal Jelly de Irakezen gebruikten vertelt de studie niet.


Klein beetje Royal Jelly verhoogt testosteronspiegel met 20 procent


Resultaten
De mannen gingen door de suppletie niet meer zaadcellen aanmaken. Wel verhoogde Royal Jelly de activiteit van de zaadcellen. De eerste tabel hieronder laat zien dat het percentage bewegende zaadcellen door de suppletie toenam.

Royal Jelly verhoogde de afgifte van de stuurhormonen FSH en LH met enkele tientallen procenten. De tweede tabel toont het effect van op de concentratie LH.


Klein beetje Royal Jelly verhoogt testosteronspiegel met 20 procent


Klein beetje Royal Jelly verhoogt testosteronspiegel met 20 procent


Klein beetje Royal Jelly verhoogt testosteronspiegel met 20 procent


Testosteron
Royal Jelly verhoogde de concentratie testosteron met 20 procent, zie je hierboven. Twintig procent meer testosteron is misschien niet veel. Positief is wel dat je voor zo'n effect slechts 25 milligram Royal Jelly per dag nodig hebt.

Bijwerkingen?
Chinese onderzoekers van Nanchang University publiceerden een paar weken geleden een dierstudie waarin dagelijkse doses Royal Jelly van meerdere honderden milligrammen per kilo lichaamsgewicht ongewenste hormonale effecten hadden. [Food Chem Toxicol. 2012 Jun;50(6):1834-40.] De doses in de studie uit Irak zijn van een andere orde.

Bron:
Thi-Qar Medical Journal 2007 1(1);1-12.

Meer:
Verhoging testosteronspiegel door Royal Jelly is ook anti-verouderingseffect (24.03.2011)
De testosteronfactor van Royal Jelly (II) (10-3-2011)
De testosteronfactor van Royal Jelly (9-3-2011)


Dadelpitten voor meer testosteron Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpen Twee capsules met D-chiro-inositol per dag: meer testosteron, minder estradiol, minder lichaamsvet en een grotere gevoeligheid voor insuline

Dadelpitten voor meer testosteron
Een maand geleden schreven we over een onderzoek uit Egypte, waarin thee van gemalen geroosterde dadelpitten de testosteronspiegel van labratten verhoogde. Was die studie een rariteit?

Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpen
De vruchten van de Afrikaanse boom tamarinde, die biologen liever Tamarindus indica noemen, vormen de basis van worcestersaus.

Twee capsules met D-chiro-inositol per dag: meer testosteron, minder estradiol, minder lichaamsvet en een grotere gevoeligheid voor insuline
Beproefde dosis: 1200 milligram per dag.