Opgeladen: 7-12-2019
Opgeborgen in: Plantenextracten, Afslanksupplementen
Translation: Supplementation with cumin and lime causes weight loss (8-12-2019)

Afslanken met komijn en limoen

Afslanken met komijn en limoen
Een combinatie van komijnolie en limoenolie kan in 8 weken het lichaamsgewicht met twee kilo verlagen. Dat ontdekten onderzoekers uit Iran in een heuse humane studie - eentje die niet is gesponsord.

Afslanken met komijn
In Iran bestuderen onderzoekers al enkele jaren de effecten van suppletie met komijnolie, in de hoop dat komijn overgewicht kan bestrijden. In 2015 publiceerde Mohammad Reza Memarzadeh van Kashan University of Medical Sciences bijvoorbeeld een humane studie, waarin hij de afslankeffecten van komijnolie vergeleek met die van orlistat. [Ann Nutr Metab. 2015;66(2-3):117-24.]


Afslanken met komijn en limoen


Memarzadeh gaf zijn proefpersonen in de Cumin cyminum-groep gedurende 8 weken elke dag 3 capsules met elk 100 milligram komijnolie, en proefpersonen in de andere experimentele groep 3 capsules met 120 milligram orlistat per dag. Je ziet hierboven dat beide regimes even goed werkten.


Afslanken met komijn en limoen


Afslanken met komijn en limoen
In de studie waarover dit bericht gaat, verdeelden onderzoekers 72 zwaarlijvige proefpersonen van 18-50 jaar in 3 groepen. Gedurende de 8 weken die het experiment duurde, slikten de proefpersonen in de placebogroep elke dag capsules zonder actieve stoffen.

Een eerste experimentele groep slikte dagelijks 2 keer een capsule met 25 milligram Cumin cyminum en 25 milligram Citrus aurantafolia [Low Dose Cumin]. Dagelijks slikten deze proefpersonen dus 50 milligram Cumin cyminum en 50 milligram Citrus aurantafolia. Een eveneens Iraanse dierstudie uit 2010 suggereert dat ook suppletie met olie van Citrus aurantafolia [Latijn voor limoen] gewichtsverlies kan induceren. [Phytother Res. 2010;24(12):1893-7.]

Een tweede experimentele groep slikte het drievoudige van deze dosis. De proefpersonen slikten dagelijks 2 keer een capsule met 75 milligram Cumin cyminum en 75 milligram Citrus aurantafolia [High Dose Cumin]. Dagelijks slikten deze proefpersonen dus 150 milligram Cumin cyminum en 150 milligram Citrus aurantafolia.

Resultaten
De proefpersonen in de placebogroep bleven op gewicht. De proefpersonen die de combinatie van limoen en komijn in de lagere dosis gebruikten, verloren 1.2 kilo lichaamsgewicht. De proefpersonen die limoen en komijn in de hogere dosis gebruikten, verloren 2.1 kilo lichaamsgewicht.


Afslanken met komijn en limoen


Afslanken met komijn en limoen


Mechanisme
De figuur hierboven verklapt misschien hoe de limoen-komijn-combinatie gewichtsverlies veroorzaakt. De twee supplementen zorgen voor een kleine verbetering van de gevoeligheid voor insuline. QUICKI = een maat voor de insulinegevoeligheid.

De onderzoekers speculeren dat bioactieve stoffen in Cumin cyminum en Citrus aurantafolia daarnaast de werking van serotonine in de hersenen versterken, en daardoor de eetlust verminderen, en tegelijkertijd de opslag van voedingsstoffen in vetcellen saboteren. Maar of dat echt zo is?

Bron:
Iran Red Crescent Med J. 2016 August;18(8):e34212.

Meer:
Zwarte peperextract PipeNig-FL stimuleert spiergroei, remt lichaamsvet (16-11-2019)
Sesamol, een razendslim afslankmiddel (1-11-2019)
Aza-6-Gingerol, een experimenteel afslankmiddel dat is gebaseerd op gember (15-9-2019)


Deze stoffen in rode paprika stimuleren de verbranding van vet

Het bescheiden afslankeffect van chlorogeenzuur

Slik een maand elke dag 2 capsules Gymnema sylvestre, en verlies een kilo

Deze stoffen in rode paprika stimuleren de verbranding van vet
Effectieve dosis is 9 milligram paprika-carotenoïden per dag.

Het bescheiden afslankeffect van chlorogeenzuur
Suppletie met 300 milligram chlorogeenzuren - de bioactieve stoffen in Green Coffee Bean-extract - per dag kan de hoeveelheid buikvet een beetje verminderen.

Slik een maand elke dag 2 capsules Gymnema sylvestre, en verlies een kilo
Dat ontdekten Mexicaanse fysiologen, die experimenteerden met twee dozijn mensen in een voorstadium van diabetes type-2.