Opgeladen: 22-8-2022
Opgeborgen in: Uiterst ongewone anabole middelen, Plantenextracten
Translation: Pinoresinol and vanillic acid | Phytochemicals that mimic the anabolic effect of IGF-1 (29-8-2022)

Pinoresinol en vanillic acid | Eenvoudige plantenstoffen die de anabole werking van IGF-1 imiteren

Supplementen met vanillic acid en pinoresinol, twee stoffen die in legio planten voorkomen, kunnen misschien de spiergroei stimuleren. Volgens een fascinerende Koreaanse in vitro-studie hebben beide stoffen een anabole werking doordat ze interacteren met de receptor voor IGF-1.


Pinoresinol en vanillic acid | Eenvoudige plantenstoffen die de anabole werking van IGF-1 imiterenStudie
Onderzoekers van het Korea Basic Science Institute rapporteren in Molecules dat ze op zoek zijn gegaan naar bioactieve stoffen in de bonen van de trompetboom of Catalpa bignonioides.

In 2008 hadden Amerikaanse onderzoekers al ontdekt dat catalpic acid, een vetzuur in de trompetboomboon, de lichaamssamenstelling van muizen verbetert en de gevoeligheid voor insuline vergroot. [Clin Nutr. 2008 Oct;27(5):764-72.] De Koreanen vroegen zich af of er nog meer interessante verbindingen in trompetboonbonen zaten.

Resultaten
De Koreanen vonden in methanolextracten van het fruit van de trompetboom 15 mogelijke bioactieve stoffen. Ze testten die in reageerbuizen afzonderlijk uit op jonge spiercellen, en ontdekten dat geen van die stoffen de cellen beschadigde.

Twee verbindingen, vanillic acid en pinoresinol, stimuleerden de groei en de ontwikkeling van de spiercellen.


Pinoresinol en vanillic acid | Eenvoudige plantenstoffen die de anabole werking van IGF-1 imiterenPinoresinol en vanillic acid | Eenvoudige plantenstoffen die de anabole werking van IGF-1 imiterenDe optimale concentratie voor wat betreft het stimuleren van de spiercelproliferatie lag in de orde van grootte van enkele microgrammen. Als de biobeschikbaarheid van vanillic acid en pinoresinol een beetje meevalt, dan is suppletie met deze twee fytochemicaliën wellicht een optie.

Mechanisme
De Koreanen ontdekten dat vanillic acid en pinoresinol de activiteit van klassieke anabole signaalmoleculen als pAKT, mTOR, myoD en myogenine vergrootte.


Pinoresinol en vanillic acid | Eenvoudige plantenstoffen die de anabole werking van IGF-1 imiterenDie activiteit zou je ook verwachten als je spiercellen blootstelt aan een anabool hormoon als IGF-1. Daarom berekenden de Koreanen met modellen of vanillic acid en pinoresinol misschien kunnen interacteren met de receptor voor IGF-1.

De figuren hieronder laten zien dat dit inderdaad het geval was. Beide verbindingen waren, in silico tenminste, in staat de IGF-1-receptor te activeren.


Pinoresinol en vanillic acid | Eenvoudige plantenstoffen die de anabole werking van IGF-1 imiterenConclusie
"These findings may provide fundamental data for pinoresinol and vanillic acid as natural muscle building supplements to attenuate muscle loss", schrijven de Koreanen.

Bron:
Molecules 2022, 27, 5397.

Meer:
Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | Dierstudie (1-5-2022)
Tot op hoge leeftijd meer stamcellen in herstellende spieren door curcumine (25-12-2021)
Quercetine voorkomt dat stresshormoon spiercellen afbreekt (6-12-2020)


Ligustrazine in supplementen voor bodybuilders Obacunon, nomiline... Er zitten anabolen in citrusvruchten Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron

Ligustrazine in supplementen voor bodybuilders
In webwinkels liggen steeds meer supplementen met een geclaimde anabole werking met ligustrazine.

Obacunon, nomiline... Er zitten anabolen in citrusvruchten
Totdat we zijn naam zagen op het label van een sportsupplement, hadden we nooit van obacunone gehoord.

Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron
Bij de bodybuilders die het spul gebruikt hebben zijn de meningen over ecdysteron verdeeld, maar volgens wetenschappers is ecdysteron wel degelijk effectief.