Opgeladen: 2-7-2020
Opgeborgen in: Afslanksupplementen, Betaïne
Translation: Use betaine, lose pounds of fat (3-7-2020)

Slik betaïne, verlies kilo's vet

Slik betaine, verlies kilo's vet
Het is officieel. We hebben er een effectief afslanksupplement bij. Volgens een metastudie, die is verschenen in Nutrients, kun je 2.5 kilo vet verliezen door suppletie met betaïne.

Studie
Chinese voedingswetenschappers, verbonden aan Qingdao University, traceerden in de wetenschappelijke literatuur 6 humane studies waaraan in totaal 195 proefpersonen hadden meegewerkt, en waarin het effect van suppletie met betaïne op het lichaamsgewicht, de BMI, de vetmassa en het vetpercentage was bestudeerd.


Slik betaine, verlies kilo's vet


In de tabel hierboven lees je hoe lang en welke doses de proefpersonen kregen.

Resultaten
De onderzoekers vonden geen effect op het lichaamsgewicht of op de BMI, maar wel op de vetmassa en het vetpercentage. In de trials verloren de proefpersonen gemiddeld 2.53 kilo vetmassa. Hun vetpercentage verminderde met 2.44 punten.


Slik betaine, verlies kilo's vet


Slik betaine, verlies kilo's vet


De omvang van de trials was klein, constateerden de onderzoekers. Maar ze konden geen aanwijzingen vinden voor een publicatie-bias. Ze geloven dus niet dat er allerlei onderzoek, waarin suppletie met betaïne geen effect op de vetmassa heeft, nooit is gepubliceerd en ergens in een bureaula ligt te verstoffen.

Conclusie
"This systematic review and meta-analysis provided further evidence that supplemental betaine could reduce body fat in human subjects", stellen de onderzoekers.

"Dietary betaine supplementation might be an effective approach for treatment of obesity and improving body composition."

Bron:
Nutrients. 2019 Oct 16;11(10):2480.

Meer:
Hoe betaïne afslanksupplementen met cafeïne beter laat werken (17-6-2020)
Krachtsporter op dieet verliest meer vet door supplement met betaïne (15-8-2018)
Betaïne dwingt vetcellen om zichzelf op te eten (12-2-2018)


Trimethylglycine stimuleert spiergroei via IGF-1 Betaine maakt misschien niet alleen spieren, maar ook botweefsel sterker Combinatie van S-adenosylmethione en betaïne bestrijdt milde depressie

Trimethylglycine stimuleert spiergroei via IGF-1
In vitro-studie heldert mechanisme op.

Betaïne maakt misschien niet alleen spieren, maar ook botweefsel sterker
Betaïne, een bodybuildingsupplement dat volgens kleine studies wellicht een anabool effect in spierweefsel heeft, kan misschien ook het skelet sterker maken.

Combinatie van S-adenosylmethione en betaïne bestrijdt milde depressie
Als farmacologische antidepressiva niet goed aanslaan, kan suppletie met S-adenosylmethionine en betaïne mild-depressieve mensen alsnog uit het slop trekken.