Opgeladen: 12-3-2018
Opgeborgen in: Cerebrogenics, L-Arginine, Aminozuren
Translation: Ten minutes after taking Nitrosigine, multitasking is much easier (13-3-2018)

Tien minuten na inname van Nitrosigine is multitasken een stuk makkelijker

Nitrosigine is een vorm van L-arginine die je kunt tegenkomen in legio pre-workout-formules en andere sportsupplementen. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat Nitrosigine het vermogen van mensen om snel over te schakelen van de ene mentale taak naar de andere fors verbetert. Dat is niet alleen interessant voor mensen met een soms iets te veelzijdige baan, maar ook voor sporters die snel beslissingen moeten kunnen nemen.

Nitrostigine
Nitrostigine is een combinatie van L-arginine, silicaat en inositol. Volgens onderzoek dat is gefinancierd door de bedenker en producent van deze combinatie is Nitrosigine een effectievere vorm van L-arginine dan reguliere arginine.

Die producent, het Amerikaanse Nutrition 21, betaalde tussen 2 haakjes ook de studie waarmee we je nu vervelen. Twee medewerkers van dat bedrijf waren bovendien bij die studie betrokken.


Tien minuten na inname van Nitrosigine is multitasken een stuk makkelijker


Tien minuten na inname van Nitrosigine is multitasken een stuk makkelijker


Studie
De onderzoekers gaven jonge mannen gedurende 3 dagen elke dag 1500 milligram Nitrosigine. Bij een andere gelegenheid herhaalden de onderzoekers het experiment, maar gaven de mannen toen een placebo.

Voordat de toediening begon, 10 minuten na de eerste inname en na 3 dagen suppletie testten de onderzoekers het vermogen van de mannen om van de ene mentale taak over te schakelen naar de andere.

De test
De onderzoekers testten de mentale vermogens met de Trail Making Test A en de Trail Making Test B. Bij beide tests moeten proefpersonen op een stukje papier bolletjes met elkaar verbinden in een zo kort mogelijke tijd. Trail Making Test A is de makkelijkste: verbind 1 met 2, 2 met 3, 3 met 4 - enzovoorts.


Tien minuten na inname van Nitrosigine is multitasken een stuk makkelijker


Trail Making Test B is een beetje moeilijker. De proefpersonen moeten 1 verbinden met A, A met 2, 2 met B, B met 3, 3 met C - enzovoorts. Hoe sneller je de bolletjes correct met elkaar verbindt, hoe flexibeler je hersenen kunnen overschakelen van het ene denkproces op het andere. Dat vermogen is cruciaal in sporten waarin atleten snel beslissingen moeten nemen, schrijven de onderzoekers.

"Enhanced mental flexibility has been shown to benefit athletes when faced with quick decisions and associated adaptations often required during competition, especially in field sports such as football. In addition, the ability to efficiently allocate attention is an important factor for success in all sports."

"The ability to multitask may help an athlete save energy through more efficient processing, thus also allowing them to perform better than before. Skilled athletes who adapt to rapid changes in visual information are able to allocate their attention more effectively than physical and cognitive skills and that perhaps even a small improvement can make an impact on performance."


Tien minuten na inname van Nitrosigine is multitasken een stuk makkelijker


Resultaten
Al 10 minuten na inname van Nitrosigine presteerden de proefpersonen beter op het moeilijkere B-deel van de test. Na enkele dagen suppletie was het effect niet minder geworden.


Tien minuten na inname van Nitrosigine is multitasken een stuk makkelijker


De onderzoekers deden ook een trial waarin ze hun proefpersonen 14 dagen 1500 milligram Nitrosigine per dag gaven. Ook in die trial verloor Nitroginine niets van zijn effectiviteit naarmate de tijd vorderde.

Conclusie
"Daily doses of Nitrosigine significantly improved Trail Making Test B times, with effects seen in as little as 10 min after dosing and continued improvement with ongoing use", concluderen de onderzoekers.

"Improvement in Trail Making Test B test times suggests improved complex processing speed in subjects treated with Nitrosigine. Improved mental flexibility is an area of potential athletic enhancement which is deserving of further research."

Bron:
Nutrients. 2016 Nov 18;8(11). pii: E736.

Meer:
Dosis van twee gram arginine per dag maakt sporters nog fitter (21-2-2018)
Extra arginine helpt immuunsysteem bij opruimen van kankercellen (16-11-2017)
Arginine brengt je immuunsysteem in topvorm (22-10-2017)


Humane studie: Yambushitake is een breinbooster

Curcumine verbetert geheugen vijftigplussers

Concentreren gaat beter door citicoline

Humane studie: Yambushitake is een breinbooster
Als je op zoek bent naar iets om dat je kunt stacken met Nitrosigine, dan is dit is een hele interessante kandidaat.

Curcumine verbetert geheugen vijftigplussers
Ook interessant voor een brain stack. Alleen: is dit nog wel een supplement? Is dit eigenlijk niet een farmacologisch preparaat?

Concentreren gaat beter door citicoline
Suppletie met 250 milligram citicoline verbetert het concentratievermogen en zorgt ervoor dat je minder fouten maakt tijdens taken die focus en aandacht vragen. Ook leuk voor een brain stack.