Opgeladen: 15-2-2021
Opgeborgen in: Immuunsysteem, Gember, Ashwagandha
Translation: Susceptible to cold and flu? This tea boosts your immune system (16-2-2021)

Vatbaar voor verkoudheid en griep? Deze thee voert je immuunsysteem op

Wij hebben Natural Care Tea niet in onze lokale supermarkt kunnen vinden, maar we konden het wel bestellen in webwinkels. Het is een product dat in samenspraak met traditionele Indiase genezers is ontwikkeld door Hindustan Unilever Research Center, en volgens een studie die is verschenen in Phytotherapy Research Natural Killer-cellen activeert.


Vatbaar voor verkoudheid en griep? Natural Care Tea voert je immuunsysteem op


Natural Care Tea
Natural Care Tea bestaat voor 4.5 procent uit kruiden die in de ayurveda een vitaliserende rol hebben. Om precies te zijn, Natural Care Tea bestaat voor 0.5 procent uit Withania somnifera, voor 0.5 procent uit Glycyrrhzia glabra, voor 1.5 procent uit Zingiber officinale, voor 0.5 procent uit Ocimum sanctum en tenslotte voor 1.5 procent uit Elettaria cardamomum alias groene kardamom. En voor de rest gewoon uit thee.

Studie
In hun publicatie beschrijven onderzoekers van Unilever Research een experiment waarin 32 55-plussers, die geregeld thee dronken, fungeerden als proefpersoon. De proefpersonen waren gezond, maar hadden de afgelopen 6-8 maanden wel opmerkelijk veel last van verkoudheid of griep gehad. Hun immuunsysteem was dus niet optimaal.

De helft van hen ging gedurende 2 maanden New Care Tea drinken, [experimentele groep] de andere helft dronk gewone thee [controlegroep].

Gedurende de proef haalden de onderzoekers Natural Killer-cellen uit het bloed van de proefpersonen, en brachten dat in contact met kankercellen. Vervolgens keken ze hoe snel de Natural Killer-cellen de kankercellen uitschakelden.

Resultaten
Bij de proefpersonen in de controlegroep veranderde niet zoveel, maar na 2 maanden was de activiteit van Natural Killer-cellen bij de experimentele groep met 60 procent toegenomen.


Vatbaar voor verkoudheid en griep? Natural Care Tea voert je immuunsysteem op


De onderzoekers beschrijven in hun publicatie ook een grotere studie, met meer proefpersonen. Die bevestigde de uitkomsten van de eerdere en kleinere studie.

Bron:
Phytother Res. 2010;4:129-35.

Meer:
Als virusremmer overtreft Echinacea purpurea oseltamivir (2-2-202)
Antivirale werking van Nigella sativa beschermt covidpatiënten (18-1-2021)
Dierstudie | Quercetine helpt virusinfectie voorkomen na intensieve training (15-12-2020)


Meer bomen in je omgeving, meer Natural Killer Cells Hoe gezonder je leeft, hoe beter functioneren je Natural Killer Cells Dieet met veel champignons laat Natural Killer Cells meer kankercellen opruimen

Meer bomen in je omgeving, meer Natural Killer Cells
Volgens een al wat oudere Japanse humane studie maakt het lichaam meer en agressievere Natural Killer Cells aan als je verblijft in een natuurlijke omgeving waar veel bomen zijn.

Hoe gezonder je leeft, hoe beter functioneren je Natural Killer Cells
De Natural Killer Cells zijn de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infectieziekten en kanker. Hoe goed die verdedigingslinie werkt, hangt onder meer af van je leefstijl.

Dieet met veel champignons laat Natural Killer Cells meer kankercellen opruimen
Een dieet met veel ordinaire champignons beschermt misschien tegen kanker. Dierstudie.