Opgeladen: 21-10-2018
Opgeborgen in: Vergeten & herontdekte doping
Translation: What kind of anabolic steroid is methyldiazirinol? (22-10-2018)

Wat voor anabool steroid is methyldiazirinol?

Hoeveel spieren kun je opbouwen met methyldiazirinol?
We werden op een gegeven moment een beetje confuus van al die occulte anabole steroïden. Er verschenen zoveel van die dingen, dat we de moeite niet meer konden opbrengen om ze naar behoren te rechercheren. Maar toen we deze week stuitten op een potje met het raadselachtige methyldiazirinol - annex 3,3-azo-17-alpha-methyl-5-alpha-androstan-17-beta-ol - zijn we alsnog in de bieb gedoken.

Het spul
Methyldiazirinol kwam in 2013 op de markt. Het zit of zat onder meer in Triumphalis van Iron Legion - geen flauw idee of dat product nu nog op de markt is. We zien het op dit moment vooral in producten met stacks van orale anabole steroïden. De producenten adviseren methyldiazirinol niet langer dan 5 weken achtereen te gebruiken.

Afgaande op wat lezen op de boards was methyldiazirinol een effectief oraal anabool steroid, maar ondervindt een groot aantal gebruikers serieuze bijwerkingen. Nou ja, dat kun je van dit soort 17-alpha-gemethyleerde stoffen natuurlijk verwachten.

De ontdekkers
In 1965 publiceerden chemici van het Amerikaanse Lederle Laboratories, een onderdeel van de chemiereus American Cyanamid Company, een artikel in de Journal of the American Chemical Society waarin ze vertellen over een groep diaziridine- en diazirine-steroïden die ze in hun lab maakten en bestudeerden. Twee van de stoffen die de onderzoekers al eerste synthetiseerden zie je hieronder.


Hoeveel spieren kun je opbouwen met methyldiazirinol?


In dierproeven was steroid 1 androgeen maar niet erg anabool, en steroid 2 anabool maar niet erg androgeen. Toen de onderzoekers steroid 2 verder gingen verknutselen, ontstond 3,3-azo-17-alpha-methyl-5-alpha-androstan-17-beta-ol alias methyldiazirinol.

Hieronder zie je hoe Julius Vida methyldiazirinol beschreef in zijn Androgens & Anabolic Agents. Vida putte daarbij uit de dierstudies die zijn omschreven in de publicatie van Lederle Laboratories.

Methyldiazirinol had 20 procent van de androgene werking van methyltestosteron, en 300 procent van zijn anabole werking.


Hoeveel spieren kun je opbouwen met methyldiazirinol?


Da's mooi, natuurlijk. Daarmee is niet gezegd dat methyldiazirinol 'dus' een veiliger anabool is dan methyltestosteron. Een notoire leversloper als methasterone was volgens Vida ook een prachtanabool. Hoe methasterone in de praktijk uitpakte lees je hier, hier, hier en hier.

Patent
Volgens write-ups die je op het web kunt vinden, zouden de onderzoekers van Lederle al in de jaren vijftig een patent op methyldiazirinol hebben verworven. We hebben echter geen patentliteratuur over deze stof kunnen vinden.

O ja
Methyldiazirinol is nooit getest op mensen. De studie van Lederle is de enige studie waarin onderzoekers naar dit steroid hebben gekeken.

Bron:
J Am Chem Soc. 1965 87(12):2665-71.

Meer:
Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one (16-10-2018)
Mesterolone cypionate: antidepressivum en pepmiddel (21-3-2016)
Dymethazine is praktisch hetzelfde als methasterone (20-12-2015)


Hoe effectief is androsta-3,5-diene-7,17-dione?
Volgens supplementenmakers remt deze stof de omzetting van testosteron in het vrouwelijke geslachtshormoon estradiol.

Prohormoon 7-alpha-methyl-estra-4-en-3,17-dione: effectief, maar niet zonder risico's
Het loopt de spuigaten uit met die designersteroïden, zeggen endocrinologen van de University of Tennessee in Andrology. Het zijn volwaardige anabole steroïden, maar ze worden verkocht als 'supplementen'.

Maand halteren met prohormoon 3-beta-hydroxy-5-alpha-androst-1-en-17-one: vier harde kilo's erbij
Een paar jaar nadat de Amerikaanse overheid 1-testosteron en 1-androstenedione in de ban deed, introduceerde biochemicus Pat Arnold 3-beta-hydroxy-5-alpha-androst-1-en-17-one. Het spul werkt.