Opgeladen: 16-10-2018
Opgeborgen in: Testuitslagen
Translation: There is something wrong with designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one (17-10-2018)

Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one

Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one
Toen onderzoekers van de Amerikaanse FDA in hun laboratorium capsules analyseerden waarin eigenlijk het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one [andere term: 6-alpha-chloortestosteron] zou moeten zitten, vonden ze een ander steroid. Eentje die er sprekend op lijkt, maar beduidend minder anabole werking heeft.

Halogeensteroïden
In totaal hebben de onderzoekers nu al 160 verschillende soorten steroïden in supplementen aangetroffen, verzuchten ze in hun publicatie die binnenkort verschijnt in Drug Testing & Analysis. Het is ze de laatste jaren opgevallen dat ze steeds vaker anabole steroïden vinden met een halogeen. Halogenen zijn elementen als chloor, broom, jodium of astaat.

6-Alpha-Chloortestosteron
Het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one, waarvan de onderzoekers 62 capsules analyseerden, was ook zo'n halogeensteroid.

In 2013 hebben we ook al eens over 6-alpha-chloro-androst-4-en-17-beta-ol-3-one geschreven. Dat stukje vind je hier. Toen vermeldden we al dat er een variant van dit steroid is die er sprekend op lijkt, maar fors minder anabole werking heeft - en dat is 6-beta-chloro-androst-4-en-17-beta-ol-3-one.

LA = anabole werking in dierstudie; VP = androgene bijwerkingen in dierstudie. De cijfers zijn verkregen door experimenten waarin de onderzoekers de profdieren injecteerden met de actieve stoffen. Orale studies zijn er niet.


Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one


Ander steroid
En verhip. Laat nou die minder actieve variant in die capsules zitten. De onderzoekers schatten dat er in een capsule 36 milligram van deze stof zit. De producent adviseert gebruikers 2 capsules per dag te nemen. Dat komt dus neer op 72 milligram.

Bron:
Drug Test Anal. 2018 Sep 20. doi: 10.1002/dta.2510. [Epub ahead of print].

Meer:
Twee dozijn designersteroïden getest - de helft deugt niet (10-10-2014)
In Ultradrol zit methylstenbolone (6-12-2012)
Dit zat er in Tetrabol van Syntrax (29-7-2012)


In Jungle Warfare zat delta-6-methyltestosteron
Delta-6-methyltestosteron is een steroid waarmee Sterling-Winthrop experimenteerde in de vroege jaren zestig.

Dit zit er in 1-Androsterone
Duitse biochemici van de German Sport University Cologne analyseerden capsules van het door Advanced Muscle Science geproduceerde designersupplement 1-Androsterone.

Fout anabool in IBE's Epistane
Bij mensen met een metabole afwijking - in de vorm van bijvoorbeeld overgewicht, een hoge bloeddruk, insulineresistentie of te veel triglyceriden in het bloed - kunnen supplementen met visolie de gevoeligheid voor insuline vergroten.