Opgeladen: 12-5-2021
Opgeborgen in: Glucosamine, Kanker voorkomen & overleven
Translation: Animal study from 1953: glucosamine inhibits cancer (13-5-2021)

Glucosamine remt kanker, zegt dierstudie uit 1953

Gebruikers van supplementen met glucosamine proberen meestal hun gewrichten te beschermen of sterker te maken. Zonder dat ze het weten beschermen ze zichzelf ook tegen kanker. Da's hun eigen schuld. Hadden ze maar Ergogenics moeten lezen.


Glucosamine remt kanker, zegt dierstudie uit 1953


Studie
Epidemiologische studies vertellen dat suppletie met glucosamine de kans op longkanker en darmkanker verkleint. Volgens dierstudies activeert glucosamine zelfmoordenzymen die proberen te voorkomen dat kankercellen een gevaar voor een organisme gaan vormen.

In 1953 publiceerden Canadese onderzoekers, verbonden aan Montreal General Hospital, een dierstudie waarin ze muizen injecteerden met sarcoomcellen. Sarcoom is een kwaadaardige tumor in steunweefsel, zoals botten, spieren, lichaamsvet, zenuwen, bloedvaten en bindweefsel.

De onderzoekers gaven een deel van de muizen daarna dagelijks injecties met glucosamine in hun dunne darm. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, die gewoon oraal glucosaminesupplementen gebruikten, dan hadden ze dagelijks ongeveer 1600-3200 milligram glucosamine geslikt.

Een ander deel van de muizen kreeg injecties met glucose. Dit was de controlegroep.

Resultaten
De suppletie kon niet verhinderen dat de muizen stierven, maar verlengde wel de tijd dat de dieren nog konden leven. Glucosamine remde de groei van de tumoren.


Glucosamine remt kanker, zegt dierstudie uit 1953

Glucosamine remt kanker, zegt dierstudie uit 1953


Glucosamine remt kanker, zegt dierstudie uit 1953


Bijwerkingen traden niet op.

Mechanisme
Op basis van eerder gepubliceerde studies vermoeden de Canadezen dat glucosamine in de cel concurreert met glucose. Voor gezonde cellen is dat geen probleem, maar voor zich snel delende kankercellen wel.

Conclusie
"The survival-rate of tumour-bearing mice treated with D-glucosamine is considerably greater than that of untreated animals, and gives rise to the hope that D-glucosamine (or its derivatives) may represent a substance with distinct chemotherapeutic possibilities", schrijven de onderzoekers.

Binnenkort meer.

Bron:
Nature. 1953 Feb 7;171(4345):252-4.

Meer:
Glucosamine remt taaie kankertypes (14-7-2010)
Glucosamine en chondroïtine beschermen tegen long- en darmkanker (18-6-2010)


En alweer blijkt uit een studie, waarin epidemiologen supplementengebruikers en niet-gebruikers gedurende enkele jaren volgen, dat suppletie met glucosamine de kans op voortijdig overlijden aanmerkelijk vermindert. Glucosamine, de levensverlenger Glucosamine beschermt gewrichten bij krachttraining

Nog een studie waarin glucosamine het overlijdensrisico vermindert...
Deze komt uit de koker van Dana King en Jun Xiang van West Virginia University.

Glucosamine, de levensverlenger
Glucosamine imiteert het effect van een koolhydraatarm dieet.

Glucosamine beschermt gewrichten bij krachttraining
En maakt ze misschien zelfs sterker.