Opgeladen: 6-10-2016
Opgeborgen in: Testuitslagen
Translation: Grey market epitalon products are genuine (20-1-2017)

Epitalonproducten grijze markt authentiek

Zo'n tien jaar geleden schreven we een stukje over de mogelijke marktintroductie van het experimentele anti-verouderingspeptide epitalon. Inmiddels kun je al supplementen met epitalon kopen in webwinkels, en verkopen leveranciers van research chemicals epitalon in injecteerbare vorm. In 2015 publiceerde het Belgische Scientific Institute of Public Health analyses van twee epitalonpreparaten. Ze waren authentiek.

Epitalon
Epitalon is een tetrapetide. Het is een ketentje van de aminozuren Ala-Glu-Asp-Gly.

In de jaren negentig van de vorige eeuw identificeerden Russische onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Sint-Petersburg, dat ketentje als een actieve stof in het preparaat Epithalimin, een extract uit pijnappelklieren dat in dier- en in vitro-studies een verouderingsremmende werking had.

Sinsdien hebben de Russen in tientallen studies interessante effecten van epitalon gerapporteerd. Proefdieren leefden zo'n 10 procent langer als ze epitalon kregen, toediening aan oudere proefdieren verbeterde de opname van voedingsstoffen, verhoogde bovendien het uithoudingsvermogen en de gevoeligheid voor insuline. In reageerbuizen geeft epitalon oude huidcellen kenmerken van jonge cellen.

Epitalon
Inmiddels experimenteren vooral anti-agers met supplementen of research chemicals met epitalon. Op fora melden gebruikers dat ze zich beter en energieker voelen, beter slapen en dat rimpels en lijnen in het gezicht vervagen. Sporters rapporteren soms dat epitalon de spierkracht doet toenemen en oude blessures lijkt te genezen.

Hoge doseringen
De doseringen die supplementenmakers en leveranciers van research chemicals op hun websites noemen zijn tussen twee haakjes meestal identiek aan de doseringen die de Russen in hun dierstudies hebben gebruikt. Wij vragen ons eerlijk gezegd af of die doses daardoor niet errug hoog worden. Je kunt de doseringen van farmacologisch actieve stoffen per kilo lichaamsgewicht niet lukraak overzetten naar mensen, hebben ze ons altijd verteld.

Studie
De preparaten die de Belgen analyseerden waren in beslag genomen door nationale health authorities. Je ziet ze hieronder.

In de glazen vial van BioLuma Research zat een wit poeder. Volgens het label was dat 50 milligram epitalon, maar zat er ook mannitol in. Gebruikers moesten het aanlengen met water en vervolgens toedienen via de bijgeleverde inhaler.

In de plastic pot van SmartCity, met de opdruk Epitalon food supplement zaten tabletten. Volgens het label bevatte elke tablet 3 milligram epitalon.


Epitalonproducten grijze markt authentiekIn beide preparaten vonden de Belgen dus ook echt epitalon.

Bron:
Drug Test Anal. 2015 Mar;7(3):259-64.

Meer:
Straks op de markt: anti-verouderingspeptide epitalon (7-8-2007)


Deze anabolen van Biotech Pharmaceuticals zijn nep
Als je op koopjesjacht gaat op de anabolenmarkt, dan loop je misschien nog tegen een paar spotgoedkope pillen en flesjes van Biotech Pharmaceuticals aan. Niet meteen kopen, adviseren wij.

LGD-4033 in webwinkels is authentiek, TB-500 niet
Duitse biochemici analyseerden alle dopingpreparaten die de Duitse douane in de periode 2010-2013 in beslag nam, en deden een paar opmerkelijke ontdekkingen.

In Irem Naturel zit fluoxetine
In een populair afslanksupplement, dat volgens het etiket extracten uit Citrus aurantium en rode peper bevat, ontdekten laboratoria de actieve stof in het anti-depressivum Prozac.