Opgeladen: 26-5-2017
Opgeborgen in: Testuitslagen, Anabolen & studies, Anabolen & risico's
Translation: Brazilian chemical bodybuilders have to put up with rubbish (24-7-2017)

Chemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troep

In Zuid-Amerika is er net zoveel troep op de zwarte markt voor anabole steroïden als hier. Dat blijkt een analyse van meer dan driehonderd preparaten door het laboratorium van de Braziliaanse federale politie. Vooral met de kwaliteit van de op olie gebaseerde preparaten was het droevig gesteld: 65.6 procent was niet in orde.

Studie
In 2013 publiceerden analisten, verbonden aan het National Institute of Criminalistics in Brasilia, een studie waaruit bleek dat zo'n veertig procent van de anabole steroïden op de Braziliaanse zwarte markt niet deugt. Dezelfde onderzoeker publiceren in de juni 2017-editie van Forensic Science International een soortgelijke analyse. In totaal analyseerden de Brazilianen 345 samples van producten die politieagenten in de periode 2011-2016 in beslag namen.


Chemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troep


Chemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troep


Chemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troep


Chemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troep


Chemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troepChemische Braziliaanse bodybuilders moeten het doen met troep
Ook in Zuid-Amerika kunnen alleen experts de nepperds van de authentieke exemplaren onderscheiden. Een voorbeeld, van een echte en een vervalste Decaland, zie je hiernaast.

Conclusie
"This is one of the largest available studies concerning the quantitative analysis of medicines and dietary supplements containing or suspected to contain anabolic androgenic steroids", schrijven de Brazilianen. "The high rate of counterfeiting found in this study, mainly products of non-Brazilian origin, demands more incisive actions from government agencies aiming at decreasing the availability of black market products worldwide."

"Furthermore, health authorities should raise awareness among consumers of black market-originated anabolic androgenic steroids regarding the potential health risks associated with these products."

De onderzoekers zijn verontrust. Waarschijnlijk waren ze nog verontruster geweest als ze ook in hun preparaten hadden gezocht naar zware metalen en andere industriële verontreinigingen. Toen een paar jaar geleden Northeast Laboratories op internet anabolen kocht en grondig analyseerde, ontdekten de onderzoekers dat die dingen stampvol lood, tin, arseen en giftige oplosmiddelen zaten.

Bron:
Forensic Sci Int. 2017 Jun;275:272-281.

Meer:
In Anabol van British Dispensary zit soms methandienone, soms methyltestosteron en soms alleen maar suiker (25-7-2015)
Dit zit er in de anabolen van Extreme Power, Golden Gear, Genesis en British Dragon (2-5-2015)
Dit zit er in vervalste Dianabolhartjes (28-6-2013)


Anabolen in de jaren negentig massaal vervalst
Was je al in de jaren negentig al actief was in de doping scene? Dan kun je hier lezen wat je toen zoal hebt geslikt en gespoten.

Deze anabolen van Biotech Pharmaceuticals zijn nep
Als je op koopjesjacht gaat op de anabolenmarkt, dan loop je misschien nog tegen een paar spotgoedkope pillen en flesjes van Biotech Pharmaceuticals aan. Niet meteen kopen...

In Ansomone zit geen somatropine
Een ampul Ansomone, die afkomstig is van de Nederlandse zwarte markt, bevat volgens de analyses van een erkend laboratorium met-hGH in plaats van hGH.