Opgeladen: 3-4-2019
Opgeborgen in: Ongewone anabole middelen, Afslankmedicijnen, Afslanksupplementen
Translation: The anabolic effect of methoxyisoflavone (4-4-2019)

De anabole werking van methoxy-isoflavone

De anabole werking van methoxyisoflavone
Nadat we een paar dagen geleden een stukje publiceerden over de aromatase-remmende eigenschappen van methoxyisoflavone, stuurde een attente lezer ons een studie uit een ver verleden. Uit 2001, om precies te zijn. In dat onderzoek ontpopte datzelfde methoxyisoflavone zich als een body-recompositioning drug. De verbinding verlaagde de vetmassa van recreatieve bodybuilders, en vergrootte tegelijkertijd hun vetvrije massa.

Studie
De onderzoekers verdeelden 14 jonge mannen, die trainden met gewichten, in 2 groepen. Gedurende 8 weken slikte de ene groep dagelijks 800 milligram methoxyisoflavone, terwijl de andere groep een placebo gebruikte.

Het supplement in deze studie was Methoxy 7 van BioTest. Dat product is nu niet meer op de markt. BioTest sponsorde het onderzoek.

De onderzoekers stelden de groepen zo samen, dat de groepen toen de proef begon niet van elkaar verschilden qua lichaamssamenstelling en kracht.

Resultaten
Het supplement verlaagde de vetmassa en vergrootte tegelijkertijd de vetvrije massa. De onderzoekers keken ook naar het effect op de power, maar vonden geen spoor van een effect.


De anabole werking van methoxyisoflavone


Conclusie
"Thus, based on our limited sample, the ingestion of 800 mg of methoxyisoflavone daily for eight weeks can favorably alter body composition", schrijven de onderzoekers.

Onduidelijk
Het onderzoek, dat tussen twee haakjes is uitgevoerd door Thomas Incledon, Darin Van Gammeren en Jose Antonio, is nooit integraal gepubliceerd. De studie is ooit op een congres gepresenteerd. Het abstract verscheen in 2001 in Medicine & Science in Sports & Exercise.

Vijf jaar deden Richard Kreider en zijn collega's het onderzoek nog eens dunnetjes over. Meer daarover lees je hier. Uit die studie kwam helemaal niets.

Bron:
Medicine & Science in Sports & Exercise May 2001 33(5).

Meer:
In vitro-studie: methoxyisoflavone en ipriflavone hebben een antioestrogene werking (30-3-2019)
Ipriflavone en methoxyisoflavone, de vergeten anabole supplementen uit Oost-Europa (20-6-2014)
In vitro-studie: methoxyisoflavone heeft krachtige oestrogene werking (19-6-2014)
Studie: bodybuilders hebben niets aan methoxyisoflavone, ecdysterone en CSP3 (29-5-2008)


De anabole werking van paar gram nori-eiwit per dag

Butyraat beschermt spieren tegen veroudering

Schepje galacto-oligosaccharides maakt van eiwitshake een betere spieropbouwer

De anabole werking van paar gram nori-eiwit per dag
Het eiwit in het Aziatische voedingsmiddel nori heeft een anabole en antikatabole werking. Als je er dagelijks een paar gram van binnenkrijgt, kun je het spierafbrekende effect van het corticosteroid dexamethasone uitschakelen.

Butyraat beschermt spieren tegen veroudering
Als je wilt voorkomen dat het verouderingsproces je spiermassa vermindert, dan denk je natuurlijk eerst aan krachttraining en eiwitrijke voeding. Maar daarnaast is misschien ook een rol van betekenis weggelegd voor de short chain fatty acids.

Schepje galacto-oligosaccharides maakt van eiwitshake een betere spieropbouwer
En de werkzame dosis? Die is geruststellend laag...