Opgeladen: 24-12-2016
Opgeborgen in: Aminozuren, Leucine, Cafeïne, Afslanksupplementen
Translation: No translation yet

Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucine

Cafeïne is nog steeds het meest betrouwbare en effectieve legale afslankmiddel op de markt. We vertellen je niks nieuws. Wel nieuw is dat die afslankende werking waarschijnlijk toeneemt in combinatie met het aminozuur leucine. Dat blijkt uit een reageerbuisstudie die de Amerikaanse moleculaire wetenschappers Antje Bruckbauer en Michael Zemel publiceerden in PLoS One.

Studie
De onderzoekers zijn verbonden aan NuSirt, [nusirt.com] een bedrijf dat onderzoek doet naar voedingsstoffen die de werking van reguliere diabetes- en afslankmedicijnen kunnen versterken. Eerder hadden ze al ontdekt dat het aminozuur leucine zo'n voedingsstof zou kunnen zijn, en in deze studie borduurden ze daar verder op voort.

Resultaten

De combinatie van 10 nanomol cafeïne [CAFF] en 0.5 micromol leucine [LEU] verhoogde in 3T3L1-cellen de verbranding van vetzuren. Dat was ook meteen de meest interessante combinatie die de onderzoekers in hun artikel beschrijven.


Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucineAls afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucine
Theofylline [THEO], een opwekkende verbinding in cacaco en thee, is nauw verwant aan cafeïne. Beide stoffen vallen onder de methylxanthines. Je zou dus verwachten dat ook theofylline de vetverbrandende eigenschappen van leucine versterkt. En verhip! De onderzoekers gebruikten trouwens een concentratie van 1 micromol.


Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucineAls afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucine
Weer een andere methylxanthine is theobromine. Theobromine zit, net als theofylline, in cacao. Theobromine is, samen met theofylline en cafeïne, één van de actieve stoffen in het cacao-extract Chocamine [CHOC]. Dus keken de onderzoekers ook naar het effect van 0.1 micromol Chocamine en 0.5 micromol leucine op de vetverbranding van 3T3L1-cellen. En jawel hoor.


Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucineConclusie
Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucine
Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucine
In 2013 publiceerden de onderzoekers een dierstudie, waarin de combinatie van leucine en resveratrol de vetverbranding versnelde. Wat resveratrol kan, dat kunnen andere stoffen ook, schrijven de onderzoekers in de laatste zinnen van hun publicatie:

"These data demonstrate that the synergistic action between leucine and resveratrol is not unique but also can be extrapolated to other polyphenols with structural similarities. The single aromatic ring structure bound to a carboxylic group appears to play a key structural role for this synergy. In addition, leucine signaling may also synergize with compounds such as methylxanthines."

Bron:
PLoS One. 2014 Feb 14;9(2):e89166.

Meer:
De ongekende mogelijkheden van de Horny Goat Weed-leucine-cocktail (10-12-2016)
Combinatie leucine en vitamine B6 verhoogt vetverbranding (13-7-2013)
Dierstudie: combinatie van resveratrol en leucine verhoogt vetverbranding (11-2-2013)


Ornithine versterkt mentale werking cafeine

Combinatie van stof uit citrusvruchten en een muizenbeetje cafeine is een effectief afslankmiddel

Hesperidin versterkt afslankeffect van cafeine

Ornithine versterkt mentale werking cafeïne
Ornithine versterkt niet alleen de gewenste mentale effecten van cafeïne, maar zorgt er ook voor dat die effecten langer aanhouden.

Combinatie van stof uit citrusvruchten en een muizenbeetje cafeïne is een effectief afslankmiddel
Humaan onderzoek. Doses: 500 milligram glucosylhesperidin en 75 milligram cafeïne per dag.

Hesperidin versterkt afslankeffect van cafeïne
Hesperidin, een fenol in sinaasappels en andere citrusvruchten, versterkt het afslankeffect van cafeïne.