Opgeladen: 25-6-2019
Opgeborgen in: Plantenextracten, Seks
Translation: Aloe vera is an aphrodisiac (26-6-2019)

Aloë vera is een afrodisiacum

Aloe vera is een afrodisiacum
Aloë vera is een plant met 1001 toepassingen. Extracten van de plant zitten in cosmetica, afslanksupplementen en ook in Afrikaanse traditionele libidoproducten. Joseph Erhabor van de universiteit van Benin gaf die Aloë vera-producten aan proefdieren, en kwam vervolgens tot de conclusie dat ze nog werkten ook...

Studie
De onderzoekers gaven mannelijke ratten gedurende 14 dagen elke dag een extract op alcoholbasis van de wortel van Aloë vera [wetenschappelijke naam: Aloe barbadensis]. In Nigeria geven lokale genezers die extracten aan mannen die klagen over te weinig libido.

De ratten kregen dagelijks 100, 200 of 400 milligram per kilogram lichaamsgewicht. Hoe je het humane equivalent van die doses berekent, lees je hier. Het humane equivalent van de lage dosis, verklappen we alvast, past in 1-2 capsules.

Dieren in controlegroepen kregen sildenafil, de actieve stof in Viagra, of helemaal niets.

Op de dagen 1, 7 en 14 van de studie plaatsten de onderzoekers geslachtsrijpe wijfjes bij de ratten, en registreerden ze het seksuele gedrag van de mannelijke ratten.


Aloe vera is een afrodisiacum


Resultaten
Suppletie met het Aloë vera-extract vergrootte de seksuele vermogens van de ratten. Op dag 1 en 14 van de studie paarden de ratten die de lage dosis hadden gekregen beduidend vaker dan de ratten in de controlegroep. De proseksuele werking van Aloë vera was trouwens minder dan die van sildenafil.


Aloe vera is een afrodisiacum


Mechanisme
De onderzoekers vermoeden dat in ieder geval een deel van de proseksuele werking van Aloë vera het gevolg is van een verhoogde aanmaak van testosteron. Zeker de relatief lage dosis verhoogde de concentratie cholesterol in het bloed, zie je hieronder. Het lichaam maakt testosteron van cholesterol.


Aloe vera is een afrodisiacum


Aloe vera is een afrodisiacum


Bovendien vonden de onderzoekers op sommige dagen meer testosteron in het bloed van de ratten in de Aloë vera-groepen. Wijzelf vinden het hormonale effect eerlijk gezegd niet overtuigend, en vermoeden dat de proseksuele werking van Aloë vera zich via een ander mechanisme laat verklaren. Maar goed.

Conclusie
"The increased blood testosterone and cholesterol concentrations by the ethanol extract of Aloe barbadensis can probably be said to be the possible mechanisms of action for its aphrodisiac property", resumeren de onderzoekers. "The plant may also be used to treat hypotestosteronemia following its ability to increase testosterone."

"These findings therefore give backing to the acclaimed local use of Aloe barbadensis root as an aphrodisiac in males."

O ja. Bijna vergeten. De onderzoekers vonden geen bijwerkingen.

Bron:
BMC Complement Altern Med. 2017 Jul 11;17(1):360.

Meer:
Maca gebruiken? Neem dan red maca (25-11-2016)
Tekort aan vitamine D3 geeft vrouwen slechte seks (27-8-2016)
Fenegriek-extract Testofen vertweevoudigt seksuele activiteit in mannelijke veertigplussers (19-2-2016)
Ashwagandha maakt seks voor vrouwen beter (13-2-2016)


Elaeagnus angustifolia, een sekssupplement voor vrouwen

Dierstudie: dille verhoogt libido van mannen

Uiensap helpt ratten aan meer testosteron, heeft proseksueel effect

Elaeagnus angustifolia, een sekssupplement voor vrouwen
Dat ontdekten onderzoekers van Shiraz University of Medical Sciences in Iran.

Dierstudie: dille verhoogt libido van mannen
Volgens deze Thaise dierstudie verhoogt dille niet alleen de libido van mannen, maar misschien ook hun testosteronspiegel.

Uiensap helpt ratten aan meer testosteron, heeft proseksueel effect
Sap van verse uien verhoogt, als je Iraanse dierstudies mag geloven, de concentratie testosteron in het bloed. Jordaanse onderzoekers hebben de bevindingen van hun Iraanse collega's bevestigd - en er nog een schepje bovenop gedaan.