Opgepoetst: 23-8-2020
Opgeladen: 18-7-2011
Opgeborgen in: Thee, Afslanken, Afslanksupplementen, Plantaardige extracten
Translation: Lose weight with Pu-Erh tea (17-8-2011)

Afslanken met Pu-Erh-thee

Gallic acid
Pu-Erh-thee werkt echt. De extracten van de Chinese theesoort werken inderdaad gewichtsverlies in de hand. Japanse onderzoekers, verbonden aan Fukuoka University, hebben het afslankeffect van Pu-Erh-thee aangetoond in een humaan onderzoek dat is verschenen in Nutrition.

Pu-Erh-thee
Pu-Erh-thee komt uit de Chinese Yunnan-hooglanden. Het is zwarte thee, die ontstaat als je gedroogde groene theebladeren bij een hoge temperatuur en in een vochtige omgeving laat fermenteren door Aspergillus niger.

Pu-Erh-thee bevat relatief veel gallic acid [structuurformule hierboven]. De Pu-Erh-extracten op waterbasis bestaan voor ongeveer 3 procent uit dat fenol.

Onderzoekers vermoeden dat gallic acid de voornaamste actieve stof in Pu-Erh-thee is. De verbinding remt de aanmaak van het enzym lipase door de pancreas. Daardoor remt Pu-Erh-thee de opname van vet in dierstudies. [Phytother Res. 2008 Oct;22(10):1275-81.] Een ander mogelijk werkingsmechanisme is dat Pu-Erh-extracten in de lever het enzym blokkeren dat voedingsstoffen omzet in vet. [Oncol Res. 2005;16 (3):119-28.]

Pu-Erh verlaagt in eerder gepubliceerde humane studies de concentratie van het 'slechte cholesterol' LDL, de triglyceriden en het lichaamsgewicht. [Nutr Res. 2008 Jul;28(7):450-6.] [Ann Nutr Metab. 2008;53(1):33-42.]

Studie

De Japanners gaven 18 ietwat te zware proefpersonen met een BMI van 26 12 weken lang elke dag een gram Pu-Erh-extract. De extracten zaten in zakjes en waren geproduceerd door Nippon Supplement, de sponsor van de studie. Drie keer per dag losten de proefpersonen voor een maaltijd een zakje op in een glas warm water en dronken dat bij de maaltijd op. Achttien proefpersonen in de controlegroep kregen een product zonder Pu-Erh-thee.

De proefpersonen waren vroege vijftigers, en zowel mannelijk als vrouwelijk. Ze wogen gemiddeld 74 kilo. Ze kregen allemaal eenzelfde dieet, dat per kilo lichaamsgewicht 30 kcal leverde.

Resultaten
Na 12 weken waren de proefpersonen in de Pu-Erh-groep iets meer dan een kilo afgevallen. De proefpersonen in de controlegroep waren een krappe kilo aangekomen. In de 4 weken na de Pu-Erh-kuur bleven de verloren kilo's weg.


Je kunt echt afslanken met Pu-Erh-thee. De extracten van de Chinese theesoort werken inderdaad gewichtsverlies in de hand. Japanse onderzoekers, verbonden aan Fukuoka University, hebben het afslankeffect van Pu-Erh-thee aangetoond in een humaan onderzoek. Hun studie is verschenen in Nutrition.


Je kunt echt afslanken met Pu-Erh-thee. De extracten van de Chinese theesoort werken inderdaad gewichtsverlies in de hand. Japanse onderzoekers, verbonden aan Fukuoka University, hebben het afslankeffect van Pu-Erh-thee aangetoond in een humaan onderzoek. Hun studie is verschenen in Nutrition.


De proefpersonen verloren vooral vet in hun buik, en in mindere mate onderhuids vet. Dat is positief, aldus de Japanners. Er zijn aanwijzingen dat buikvet meer gezondheidsrisico's met zich meebrengt dan onderhuids vet.

De proefpersonen rapporteerden geen bijwerkingen.

Bron:
Nutr Res. 2011 Jun;31(6):421-8.

Meer:
Metastudie verklapt hoe je kilo's kunt afslanken door groene thee (8-5-2020)
Meer groeihormoon en IGF-1, minder cortisol en kilo's minder lichaamsvet dankzij extract van groene thee (9-6-2018)
Bruine vetcellen spelen sleutelrol bij verhoogde vetverbranding door groene en witte thee (5-5-2017)
Meer bruin vet door twee koppen groene thee per dag (20-2-2017)


Deze vorm van krachttraining is net zo goed voor hart en bloedvaten als hardlopen Dierstudie | Eet brandnetels als groente, en verlies lichaamsvet Shiitake remt ontstekingen en toename lichaamsvet

Deze vorm van krachttraining is net zo goed voor hart en bloedvaten als hardlopen
Krachttraining is vooral goed voor de lichaamssamenstelling en de kracht, duurtraining is vooral goed voor hart- en bloedvaten, zeggen de leerboeken.

Dierstudie | Eet brandnetels als groente, en verlies lichaamsvet
Urtica dioica is volgens Amerikaanse onderzoekers een super food dat de verbranding van vet opstookt, vetreserves verkleint en de gevoeligheid voor insuline vergroot.

Shiitake remt ontstekingen en toename lichaamsvet
Als je meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt, remt een voedingspatroon met veel shiitakes misschien de groei van je vetlagen.