Opgeladen: 24-8-2019
Opgeborgen in: Anabole steroïden
Translation: We know too little about anabolic steroids, doctors admit (25-8-2019)

We weten te weinig over anabolen, erkennen artsen

Anabolengebruikers hebben geen hoge pet op van de expertise van artsen als het om anabolen gaat. Da's bekend. Wat dat aangaat staat er niks nieuws in het onderzoek dat Stephanie Hill, verbonden aan York Hospitals NHS Foundation Trust in het Verenigd Koninkrijk, publiceerde in Therapeutic Advances in Drug Safety. Maar Hill achterhaalde ook dat de artsen de anabolengebruikers gelijk geven - en vinden dat ze inderdaad te weinig weten over anabolen om gebruikers te kunnen helpen.

Studie
De onderzoekers ondervraagden 134 artsen en 216 anabolengebruikers. De meeste artsen werkten in hetzelfde ziekenhuis als de onderzoekers, terwijl de onderzoekers de anabolengebruikers recruteerden via de sociale media Facebook en Instagram.

Resultaten
58 procent van de anabolengebruikers liet zichzelf niet door een arts onderzoeken voor, tijdens of na een anabolenkuur.

Ongeveer tweederde van de gebruikers dacht dat artsen de uitslagen van de test niet coreect konden interpreteren, en 55 procent vreesde voor een reprimande door een arts.


We weten te weinig over anabolen, erkennen artsen


Niet verwonderlijk was driekwart van de gebruikers negatief over eerdere contacten met een arts.


We weten te weinig over anabolen, erkennen artsen


Een grote meerderheid van artsen die de onderzoekers enquêteerden, zei weinig verstand van anabolen te hebben.

98 procent van de artsen zei tijdens de opleiding niets over anabolengebruik door bodybuilders geleerd te hebben, 80 procent bekende niet te weten welke tests nodig waren om de gezondheid van anabolengebruikers in kaart te brengen - laat staan die te kunnen interpreteren.


We weten te weinig over anabolen, erkennen artsen


Tweederde van de artsen was - last but not least - van mening dat de gezondheidszorg niet voor de kosten van de tests voor anabolengebruikers moest opdraaien.

Conclusie
"The present study has highlighted important perceptions within the body-building community that create obstacles to them accessing healthcare or laboratory monitoring during anabolic steroids treatment, mainly related to fear of criticism or judgement", vatten de Britten hun bevindingen samen.

"Doctors themselves do not feel adequately confident in their knowledge of anabolic steroids, which may result in them providing inaccurate or incomplete information, further undermining patient trust."

"Improving knowledge of the pharmacological actions and adverse effects of anabolic steroids within the medical community is important in establishing a clearer consensus approach to addressing healthcare needs in this patient group, including a more uniform approach to laboratory analyses."

Bron:
Ther Adv Drug Saf. 2019 Jun 13;10:2042098619855291.

Meer:
Artsen stigmatiseren anabolengebruikers (2-3-2016)
Waarom anabolengebruikers immuun zijn voor voorlichting (26-11-2003)


Anabolengebruiker impulsiever, ongeduldiger en ongelukkiger dan naturelsporter Dating apps stimuleren gebruik anabole steroiden Je hebt gewone anabolengebruikers en verslaafde anabolengebruikers, zegt studie

Anabolengebruiker impulsiever, ongeduldiger en ongelukkiger dan naturelsporter
Anabolengebruikers hebben een ander type persoonlijkheid dan naturelsporters. Gebruikers zijn impulsiever, minder geduldig en worden - om het dichterlijk te zeggen - meer gekweld door hun innerlijke demonen.

Dating apps stimuleren gebruik anabole steroïden
Als je dating apps als Tinder gebruikt, dan weet je dat de digitale dating scene een ordinaire vleesmarkt is. Het gebruik van dit soort technologie heeft consequenties voor de manier waarop mensen omgaan met hun lichaam.

Je hebt gewone anabolengebruikers en verslaafde anabolengebruikers, zegt studie
Niet-verslaafde anabolengebruikers en naturelbodybuilders verschillen niet zo verschrikkelijk veel van elkaar, maar wel van de verslaafde gebruikers.