Opgeladen: 5-11-2016
Opgeborgen in: Tomaten, Plantaardige anabolen, Plantaardige extracten
Translation: You should be able to buy it soon: tomatidine, the anabolic in tomatoes (11-11-2016)

Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaat

Gisteren schreven we over tomatidine, een steroidachtige stof in tomaten die aderverkalking voorkomt. Volgens reageerbuisstudies en dierstudies die moleculaire wetenschappers van de universiteit van Iowa in 2014 publiceerden in de Journal of Biological Chemistry heeft tomatidine ook een anabole werking. Tomatidine maakt spieren groter en sterker, vergroot het uithoudingsvermogen en remt de groei van de vetmassa.

Studie
De onderzoekers deden zowel in vitro-onderzoek als dierstudies. Ze gebruikten bij het gros van die dierstudies voer dat voor 0.05 procent uit tomatidine bestond. Het humane equivalent van die dosering is ongeveer een halve gram per dag. De dierstudies duurden 9 weken.

En voordat we het vergeten: de onderzoekers werden betaald door hun universiteit en de Amerikaanse overheid, niet door de supplementenindustrie.


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaatResultaten
Spiercellen die de onderzoeker bij in vitro-studies blootstelden aan tomatidine vormden sneller spiervezels dan normaal, vormden meer mitochondria en produceerden meer eiwitstructuren. Tomatidine activeerde de anabole schakelmoleculen Akt en SK6, en liet de spiercellen meer IGF-1 en PGC-1-alpha aanmaken.


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaat


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaatBij zowel jonge als al wat oudere muizen stimuleerde de toevoeging van tomatidine aan het voer de spiergroei. De figuur hieronder heeft betrekking op de wat oudere proefdieren. TA = tibialis anterior.


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaat


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaatTomatidine maakte de muizen een beetje sterker en verhoogde hun uithoudingsvermogen. Het is niet verwonderlijk dat tomatidinesuppletie de proefdieren meer vetvrije massa liet opbouwen - en tegelijkertijd de toename van de vetmassa juist afremde.


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaat


Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaatTenslotte ontdekten de onderzoekers dat tomatidine tijdens vasten spierafbraak afremt.

Conclusie
"If proven to be safe, tomatidine could be investigated as a potential pharmaceutical agent or lead compound for the treatment of skeletal muscle atrophy, either as monotherapy or in combination with other therapeutic agents that may be developed", concluderen de onderzoekers.

Straks kun je het kopen: tomatidine, het anabool uit de tomaat
"Tomatidine and/or alpha-tomatine could also be investigated as possible ingredients in functional foods and nutraceuticals designed to maintain muscle mass and function in persons without muscle atrophy."

Veiligheid
De onderzoekers vermoeden trouwens dat het onderzoek naar de veiligheid van tomatidine positief zal uitvallen. "In humans, dietary tomatidine comes from ingestion of alpha-tomatine, which is abundant in green tomatoes (up to 0.5 g/kg fresh weight), but typically decreases by approximately 99% as tomatoes ripen", schrijven ze.

"It appears that humans can safely consume green tomatoes as well as tomato cultivars that fail to degrade alpha-tomatine [Proc Natl Acad Sci U S A. 1994 Dec 20;91(26):12877-81.] upon ripening."

"It is also interesting that alpha-tomatine is higher in organically grown tomatoes [J Sci Food Agric. 2013 May;93(7):1537-42.] compared to conventionally grown tomatoes."

Supplementen
Als je met tomatidine wilt gaan experimenteren, houd dan de website van Antaeus Labs in de gaten. Antaeus zet binnenkort, na bijna drie jaar noeste arbeid, een product met tomatidine op de markt.

Bron:
J Biol Chem. 2014 May 23;289(21):14913-24.

Meer:
Tomatidine, een medicijn tegen aderverkalking uit tomaat (4-11-2016)


Laxogenin en 5-hydroxy-laxogenin: natuurlijke anabolen die de werking van de echte anabole steroiden versterken De ongewone anabole werking van Ajuga turkestanica Het effect van Ursolic Acid op bodybuilders

Laxogenin en 5-hydroxy-laxogenin: natuurlijke anabolen die de werking van de echte anabole steroïden versterken
Leuke dingen die je kunt lezen in de patentaanvraag US 20140274978.

De ongewone anabole werking van Ajuga turkestanica
In vitro-studies.

Het effect van Ursolic Acid op bodybuilders
Geen duidelijke toename spiermassa, wel een forse afname van de vetmassa.