15.03.2011

Dierstudie: Royal Jelly verjongt de hypofyse

Royal Jelly verhoogt volgens de Irakese en Egyptische dierstudies waarover we onlangs schreven de testosteronspiegel. De stimulerende werking van Royal Jelly beperkt zich niet tot de testes, aldus een Japans onderzoek uit 2009. Volgens die studie heeft Royal Jelly ook effect op de hypofyse.

De onderzoekers gaven vrouwelijke ratten van 9 maanden voer dat voor 5 procent uit Royal Jelly bestond. [RJ] Een controlegroep kreeg gewoon voer. [CON]

De proef duurde 7 maanden. Vrouwelijke labratten worden in de bestudeerde periode onvruchtbaar. Hun cyclus komt tot stilstand omdat de aanmaak van de stuurhormonen LH en FSH terugloopt.

Bovendien neemt de aanmaak van prolactine door de hypofyse toe, en neemt de aanmaak van TSH af. TSH is het hormoon dat de schildklier aanzet tot de afgifte van het schildklierhormoon T4.

Effect op de cyclus van de ratten had de suppletie niet. Wel draaide Royal Jelly de effecten van veroudering terug op de aanmaak van TSH en prolactine.

Na 7 maanden keken de Japanners hoeveel hormonen de hypofyse van de ratten aanmaakten. Het resultaat zie je hieronder. PRL = prolactine; GH = groeihormoon; POMC = proopiomelanocortin.


Dierstudie: Royal Jelly verjongt de hypofyse


Dierstudie: Royal Jelly verjongt de hypofyse


In het bloed van de ratten vonden de onderzoekers dat suppletie met Royal Jelly zorgde voor een wat lagere prolactinespiegel en wat meer vrij TSH.

De onderzoekers hopen dat ze met Royal Jelly een middel in handen hebben dat de hormonale effecten van veroudering verzacht.

Bron:
Biosci Biotechnol Biochem. 2009 Feb;73(2):431-3.

Meer:
De testosteronfactor van Royal Jelly (II) (10-3-2011)
De testosteronfactor van Royal Jelly (9-3-2011)