07.07.2013

Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone

Nou ja, nieuw... Je kunt het ding al sinds december 2012 kopen in webshops. Maar omdat wij hebben zitten slapen hebben we de introductie van 6-alpha-chloro-testosterone gemist. We maken het bij deze goed.

Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone
Voor zover wat weten zijn er nu drie designersupplementen met 6-alpha-chloro-testosterone - voluit: 6-alpha-chloro-androst-4-en-17-beta-ol-3-one - op de markt. De eerste was Hexadrone, een product van Shredded Labs. Hexadrone bevat per cap volgens het etiket 50 mg 6-alpha-chloro-testosterone. De fabrikant adviseert mannen een dosis van 100 mg per dag. De aanbevolen kuurlengte is maximaal 4 weken.


Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone


Hexavar bevat per cap volgens het etiket 15 mg 6-alpha-chloro-testosterone. Shredded Labs zette het in de markt voor vrouwen, en adviseert ze om te beginnen met 1 cap per dag. De aanbevolen kuurlengte is maximaal 4 weken.

En dan heb je nog Raptor Redux van NutraClipse. Dat bevat per cap volgens het label 33.3 mg 6-alpha-chloro-testosterone en 4 mg methylstenbolone of 2,17-alpha-dimethyl 5-alpha-androstan-1-en 17-beta-ol. De maker aanbevolen dagdosering is maximaal 3 caps.

6-Alpha-Chloro-Testosterone is voor het eerst gesynthetiseerd in de vroege jaren zestig door chemici van de Amerikaanse farmaceut Synthex. [J Med Chem. 1963 Mar;6:198-200.] De onderzoekers maakten ook 6-beta-chloro-testosterone, en bepaalden van beide nieuwe steroïden de anabole en androgene werking.

6-Alpha-Chloro Testosterone was de meest belovende van de twee, ontdekten de onderzoekers. Zijn spieropbouwende en anabole werking overtrof die van testosteron met een factor drie, zijn vermannelijkende en androgene werking was twintig procent kleiner.


Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone


Een paar jaar later onderzochten collegaonderzoekers van hetzelfde Syntex 6-alpha-chloro-testosterone nog eens. [Acta Endocrinol (Copenh). 1964 Jun;46:300-6.] Toen was de androgene werking van 6-alpha-chloro testosterone ineens groter dan die van testosteron. Dat verklaart de uiteenlopende data die je terugvindt in Julius Vida's anabolenbijbel, het in 1969 gepubliceerde Androgens And Anabolic Agents.


Nieuw designersteroid: 6-alpha-chloro-testosterone


VP = prostaat; SV = zaadblaas; LA = kringspier. Het effect van testosteron staat per definitie op 100.

In de Syntexstudies injecteerden de onderzoekers 6-chloro-testosterone. Het is nog maar de vraag of 6-chloro-testosterone ook nog zo'n interessant anabole werking heeft als je het slikt. Deze verbinding heeft immers geen 17-alpha-methyl-groep. Hij is dus niet erg riskant voor de lever, maar de kans is groot dat zuren en enzymen in het lichaam 6-chloro-testosterone snel inactiveren en de effecten dus vies tegenvallen.

De maker van Hexadrone en Hexavar zegt dat 6-alpha-chloro-testosterone niet kan omzetten in een hormoon met vervrouwelijkende eigenschappen. "Will not convert to estrogen", aldus Shredded Labs. "Immune to the effects of aromatase. Can be used as an aromatase inhibitor."

Onderzoek naar de antioestrogene werking van 6-alpha-chloro-testosterone is er niet. Wat dat betreft kan Shredded Labs die claim niet onderbouwen. Maar toch denken we niet dat Shredded Labs de boel bij elkaar jokt. Het verwante 6-alpha-fluorotestosterone en 6-alpha-bromoandrostenedion blokkeren allebei de werking van aromatase, het enzym dat testosteron omzet in estradiol.

Nu zijn de grootte en de elektrische lading van fluor-, broom- en chloorgroepen verschillend, maar volgens onderzoekers van de University of California maakt dat in dit geval niet veel uit. [Steroids. 1990 May;55(5):242-6.] In 1990 publiceerden de onderzoekers een reageerbuisonderzoek naar de antioestrogene werking van 6-alpha-fluorotestosterone.

"A fluorine substituent will withdraw electron density from neighboring bonds because of its high electronegativity and, in this way, might render aromatization unfavorable", schrijven de onderzoekers in dat artikel. "To differentiate between effects of the bulk and electronegativity of the fluorine substituent, we tested 6-alpha-bromoandrostenedione for aromatization. Although 6-alpha-bromoandrostenedione binds to aromatase with high affinity, we found that its aromatization is also undetectable. Bromine is larger but less electronegative than fluorine; if a common mechanism is responsible, then steric bulk may play a greater role in the nonaromatizability of 6-alpha-halogenated androgens than electronegativity."

Kijk eens aan. Is 6-alpha-chloro-testosterone een antioestrogeen? Dat zou zomaar kunnen.

Bron:
J Med Chem. 1963 Mar;6:198-200.

Meer:
In Ultradrol zit methylstenbolone (6-12-2012)
Dit zat er in Tetrabol van Syntrax 29.07.2012
Methyl-1-Testosteron was precies zoals je op de boards kon lezen (14-10-2011)