13.08.2011

Methandrostenolone werkt pas goed als je intensief traint

Chemische sporters profiteren pas van ten volle van de anabole werking van het anabole steroid methandrostenolone - de actieve stof in het klassieke Dianabol - als ze ook intensief trainen. Dat kun je afleiden uit een dierstudie die is verschenen in Archives of Toxicology. Volgens het onderzoek zorgt intensieve training ervoor dat methandrostenolone ook spieren laat groeien... die je helemaal niet traint.

Studie
Chemische sporters profiteren pas van ten volle van de anabole werking van het anabole steroid methandrostenolone - de actieve stof in het klassieke Dianabol als ze ook intensief trainen. Dat kun je afleiden uit een dierstudie die binnenkort verschijnt in Archives of Toxicology. Volgens het onderzoek zorgt intensieve training ervoor dat methandrostenolone ook spieren laat groeien... die je helemaal niet traint.
De onderzoekers, verbonden aan de German Sport University Cologne, zijn op zoek naar fundamentele kennis over anabolen en hun bijwerkingen. Daarom gaven ze de helft van een groep mannelijke ratten een equivalent van 50 mg methandrostenolone per dag, en de andere helft van de ratten niks. De onderzoekers hadden het anabool met DMSO opgelost in pindaolie, en injecteerden die olie in hun ratten.

Van beide groepen proefdieren trainden de onderzoekers de ene helft niet, en de andere helft wel. De training hield in dat de ratten twee keer per dag een kwartier moesten rennen in een molen op een hoge snelheid. De snelheid was zo hoog dat de onderzoekers denken dat de sessies krachttraining imiteerden.

De proef duurde 21 dagen.

Resultaten
In de figuren hieronder staat C voor de ratten die niet trainden en geen anabool steroid kregen, T voor de ratten die trainden zonder steroid, M voor de ratten die het steroid kregen maar niet trainden en MT voor de ratten die trainden en het steroid kregen.

De ratten trainden hun kringspier levator ani niet. De groei van die spier is een klassieke merker voor de anabole werking van anabole steroidhormonen. Maar toch werd die spier groter door de combinatie van training+methandrostenolone dan door methandrostenole alleen. Hetzelfde gebeurde met het aantal androgeenreceptoren [AR] in de spieren: die nam meer toe door combinatie van training+methandrostenolone dan door methandrostenolone alleen.


Chemische sporters profiteren pas van ten volle van de anabole werking van het anabole steroid methandrostenolone - de actieve stof in het klassieke Dianabol - als ze ook intensief trainen. Dat kun je afleiden uit een dierstudie die binnenkort verschijnt in Archives of Toxicology. Volgens het onderzoek zorgt intensieve training ervoor dat methandrostenolone ook spieren laat groeien... die je helemaal niet traint.


Conclusie
Hoe het precies kan snappen de onderzoekers niet. Maar het lijkt erop dat training het anabole steroid in Dianabol activeert.

En als je dan traint en dat steroid gebruikt, dan stimuleert het spul ook de groei van spieren die je helemaal niet traint. Da's toch raar?

Bron:
Arch Toxicol. 2012 Jan;86(1):109-19.