Opgeladen: 2-4-2016
Opgeborgen in: Anabolen & studies, Psychologie
Translation: No translation yet

Mannen op testosterontherapie vooral tevreden over verbetering concentratievermogen

Mannen die testosterontherapie krijgen zijn tevreden over het algemene effect daarvan, maar niet zozeer vanwege het effect op hun spieren, de zin in seks of hun energieniveau. In plaats daarvan zijn de mannen vooral te spreken over het effect op hun vermogen om zich te concentreren. Dat schrijven Amerikaanse urologen, verbonden aan Baylor College of Medicine, in de Journal of Sexual Medicine.

Studie
De onderzoekers vroegen 382 mannen hoe tevreden ze waren over hun testosterontherapie in het algemeen, en over een aantal specifieke effecten daarvan. Alle mannen kregen testosteron nadat een arts had vastgesteld dat de mannen te weinig testosteron aanmaakten. Hun gemiddelde leeftijd was 49 jaar.

Resultaten
Zeventig procent van de mannen was tevreden over het effect van de testosterontherapie. De wijze van toediening had daarop geen invloed. Of ze het hormoon nu injecteerden, met een gel op hun huid smeerden of via een implantaat toegediend kregen, de mannen waren allemaal even tevreden.


Mannen op testosterontherapie vooral tevreden over verbetering concentratievermogen


Mannen op testosterontherapie vooral tevreden over verbetering concentratievermogen


Je zou verwachten dat de mannen vooral te spreken waren over het effect op hun lichaam, hun libido of hun energie, maar dat was niet zo. De mannen waren vooral tevreden over de toename van hun vermogen om zich te concentreren. Op de tweede plaats kwam de verbetering van hun humeur.


Mannen op testosterontherapie vooral tevreden over verbetering concentratievermogen


Conclusie
"Men on testosterone replacement therapy should be questioned about mood and concentration since these factors exhibited the greatest improvements in satisfied patients", concluderen de onderzoekers.

Wij, de onnozele samenstellers van dit gratis webmagazijn, vragen ons af of dit onderzoek niet twijfel doet ontstaan over het nut van testosterontherapie. Er zijn effectievere manieren om het humeur en het concentratievermogen te verbeteren dan toediening van testosteron. Meer slaap, bijvoorbeeld.

Bron:
J Sex Med. 2014 Feb;11(2):553-62.

Meer:
Testosteron maakt je onverschillig (24-9-2013)
Testosteron maakt mannen eerlijker (14-9-2013)
Niet iedereen wordt een hufter door testosteron (28-7-2004)


DHT maakt asociaal
Onderzoek onder probleemkinderen.

Bazige mannen worden agressief door testosteron, sympathieke mannen niet
Als je zo goed in je vel zit dat je het niet nodig hebt om bevelen te geven, dan heeft testosteron geen agressiefmakend effect. Humane studie.

Testosteron maakt sociaal onhandig
En die onhandigheid kun je uitleggen als agressie. Humane studie.