Opgeladen: 16-1-2021
Opgeborgen in: Breinversterkers, Plantenextracten
Translation: Natural nootropic mangiferin increases reaction speed and alertness, improves memory and mood (17-1-2021)

Natuurlijke smartdrug mangiferine versnelt denkprocessen en verbetert geheugen

Een flinke dosis mangiferine, een xanthonoid uit de mangoboom, tilt niet alleen het explosieve vermogen van sporters een niveautje hoger. Volgens een humane studie die in de zomer van 2020 verscheen in Nutrients is mangiferine ook een effectief noötropicum dat vrijwel direct na inname een breed spectrum aan hersenfuncties verbetert.


Natuurlijke smartdrug mangiferine versnelt denkprocessen en verbetert geheugen


Studie
De onderzoekers, die waren verbonden aan Northumbria University, gaven 70 gezonde proefpersonen van 18-45 jaar 300 milligram van het mangoblad-extract Zynamite. Zynamite bestaat voor 60-65 procent uit mangiferine, voor 3-5 procent uit homomangiferine en voor 1 procent uit isomangiferine. Het extract zat in capsules. De studie werd trouwens betaald door Nektium Pharma, de producent van Zynamite.

Een half uur na inname begonnen de onderzoekers de proefpersonen te testen en te ondervragen. Daar gingen ze ruim vier uur mee door.

Bij een andere gelegenheid herhaalden de onderzoekers de procedure, maar gaven de proefpersonen toen een placebo.

Resultaten
De suppletie zorgde er om te beginnen voor dat de proefpersonen zich een beetje kalmer voelden.


Natuurlijke smartdrug mangiferine versnelt denkprocessen en verbetert geheugen


Suppletie verminderde het aantal fouten dat de proefpersonen tijdens tests maakten waarin ze snel moesten reageren. Hun accuracy of performance nam toe.

Tegelijkertijd maakte het extract de proefpersonen alerter. Ze zagen in de tests minder over het hoofd. Hun accuracy of attention nam toe.

Daarnaast verbeterde het extract het vermogen om woorden en beelden op te slaan in het geheugen, en vervolgens weer op te roepen. De episodic memory van de proefpersonen verbeterde.

De figuren hieronder zijn verkleind. Klik er op voor een grotere versie.


Natuurlijke smartdrug mangiferine versnelt denkprocessen en verbetert geheugen


De onderzoekers onderwierpen de proefpersonen ook aan een test waarbij ze, nadat ze symbolen hadden zien verschijnen op een scherm, gedurende een langere periode op een knop moesten klikken. Die test meet het vermogen om langdurig geconcentreerd te blijven. Suppletie verbeterde ook de scores op deze test.


Natuurlijke smartdrug mangiferine versnelt denkprocessen en verbetert geheugen


Conclusie
"A single dose of mango leaf extract (Zynamite) with high levels of the polyphenol mangiferin leads to broad improvements in cognitive function that were seen across assessments spanning from 30 min to 6 h post-dose", vatten de Britten hun bevindingen samen.

"These benefits were seen most strikingly in terms of participants' improved attention and long-term memory task performance and in their extended performance of cognitively demanding tasks, including those requiring executive function resources."

Bron:
Nutrients. 2020 Jul 23;12(8):2194.

Meer:
Mangiferine, een noötropicum voor een snellere sprint (16-1-2021)


Gebruik gember, denk sneller

Rhodiola rosea vergroot reactiesnelheid

Bacopa monnieri, een natuurlijke smart drug voor intelligente mensen

Gebruik gember, denk sneller
Thaise onderzoekers van Khon Kaen University gaven supplementen met gemberextract aan vrouwen van 50-60 jaar, en ontdekten dat de vrouwen daardoor sneller gegevens uit hun geheugen konden oproepen en sneller beslissingen konden nemen.

Rhodiola rosea vergroot reactiesnelheid
Dit onderzoek suggereert dat Rhodiola rosea interessant is voor vechtsporters, teamsporters en deelnemers aan TV-spelletjes waarbij je zo snel mogelijk op een knop schijnt te moeten drukken.

Bacopa monnieri, een natuurlijke smartdrug voor intelligente mensen
Veeleisend hersenwerk, zoals het opstellen van complexe rapporten, het schrijven van essays of het analyseren van complexe informatie, verloopt vlotter door suppletie met Bacopa monnieri.