29.11.2012

Afslanksupplement Kudzu voor minder visceraal vet

Tectorigenin
Onderzoekers van de Japanse health foods-producent Toyo Shinyaku [toyoshinyaku.co.jp] hebben een nieuw afslanksupplement ontwikkeld op basis van Kudzu - wetenschappelijke naam: Puerariae thomsonii. De Kudzusupplementen die nu op de markt zijn bevatten extracten van Kudzuwortels, het nieuwe supplement bevat extracten van Kudzubloemen. Volgens recente studies kunnen ze helpen bij het afvallen.

De Toyo Shinyaku-studie die makers van afslanksupplementen het meeste zal aanspreken verscheen enkele maanden geleden in Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. In dat onderzoek kregen proefpersonen van 20-65 jaar gedurende 12 weken elke dag een placebo of een capsule met 200 of 300 mg Kudzu-extract.

De onderzoekers werkten met een extract op waterbasis. Het bestond voor bijna 5 procent uit tectoridin en voor meer dan 8 procent uit tectorigenin 7-O-xylosylglucoside. Beide stoffen zetten in het lichaam om in tectorigenin [structuurformule boven aan de pagina], de vermoedelijke actieve stof in Kudzu.

De hoeveelheid onderhuids vet - het subcutane vet - van de proefpersonen bleef tijdens het experiment onveranderd, vertellen de figuren hieronder. De hoeveelheid buikvet - het viscerale vet - nam in de experimentele groepen echter af, net als de omvang van hun taille. Bijwerkingen waren er niet.


Afslanksupplement Kudzu voor minder visceraal vet


Afslanksupplement Kudzu voor minder visceraal vet


Afslanksupplement Kudzu voor minder visceraal vet


Hoe de nieuwe Kudzusupplementen werken wordt duidelijk uit een dierstudie die de onderzoekers eerder dit jaar publiceerden in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. [Evid Based Complement Alternat Med. 2012;2012:272710.]

In dat onderzoek mestten de Japanners hun proefdieren vet met een high fat diet. Bestond dat dieet voor 5 procent uit Kudzu-extract, dan nam de activiteit van vetverbrandende genen in de lever en het bruine vetweefsel toe, en de activiteit van genen die het lichaam vet laten vastleggen juist af.


Afslanksupplement Kudzu voor minder visceraal vet


Bron:
Biosci Biotechnol Biochem. 2012;76(8):1511-7.

Meer:
Kop groene thee bij je maaltijd maakt minder eten makkelijker (14-11-2012)
Grape Seed Extract houdt grote eter op gewicht (5-11-2012)
Minder vet en sterkere botten door mix van vitamine D, quercetine, resveratrol en genisteïne (6-10-2012)