02.07.2012

Kre-Alkalyn net zo effectief en veilig als gewone creatine

Het prijzige creatinepreparaat Kre-Alkalyn werkt volgens onderzoekers van Texas A&M University net zo goed als creatine zonder toeters of bellen. Dat meldt de website EigenKracht.nl. [eigenkracht.nl 2 juli 2012]

EigenKracht.nl baseert zich op twee studies die enkele weken geleden zijn gepresenteerd op het tiende jaarlijkse congres van de International Society of Sports Nutrition. Beide studies zijn verricht door onderzoekers uit de stal van Richard Kreider, een expert op het gebied van krachtsport en supplementen.

De werkzame stoffen in Kre-Alkalyn zijn natriumcarbonaat en creatine. Natriumcarbonaat is basisch en remt volgens de bedenkers van Kre-Alkalyn maagzuur. Daardoor verandert er na inname van Kre-Alkalyn minder creatine in creatinine. Daarom is Kre-Alkalyn effectiever dan gewone creatine en - nog steeds volgens de bedenkers - minder belastend voor de nieren.

Een mooie theorie, maar de onderzoekers konden hem niet bewijzen. Ze gaven proefpersonen - studenten die trainden met gewichten - gedurende een week elke dag 20 gr creatine [CrM] of een equivalent daarvan aan Kre-Alkalyn [KA-H]. Daarna kregen de proefpersonen nog eens 3 weken elke dag 5 gr creatine - of evenveel creatine in de vorm van Kre-Alkalyn.

De makers van Kre-Alkalyn zeggen dat gebruikers van hun product geen oplaadfase nodig hebben. Dagelijks 1.5 gr Kre-Alkalyn slikken werkt net goed, zeggen ze. De onderzoekers gaven daarom een derde groep proefpersonen 3 weken achtereen dagelijks 1.5 gr Kre-Alkalyn [KA-L].

Toen de onderzoekers het bloed van de proefpersonen bestudeerden zagen ze dat bij alle deelnemers de creatininespiegel een beetje was gestegen. Die stijging was bij alle de drie de groepen even hoog, en niet alarmerend. [Galvan e.a, 2012. Poster.]


Kre-Alkalyn net zo effectief en veilig als gewone creatine


In een tweede studie bestudeerden de onderzoekers de prestatieverbetering door beide supplementen. Weer deden Kre-Alkalyn en creatine het even goed. [Jagim e.a, 2012. Poster.]


Kre-Alkalyn net zo effectief en veilig als gewone creatine


Kre-Alkalyn net zo effectief en veilig als gewone creatine


"Creatine monohydrate is the gold standard for increasing muscle creatine content and promoting training adaptations", concluderen de onderzoekers. Creatine, door een blad als Men's Health ooit uitgeroepen tot het allerbeste sportsupplement, is door Kre-Alkalyn niet overtroffen.

De onderzoekers zijn betaald door het Duitse AlzChem. [alzchem.com] AlzChem is de producent van Creapure, zeg maar: ordinaire creatine.

Bron:
EigenKracht.nl 2 juli 2012.

Meer:
Combinatie natriumbicarbonaat-creatine houdt sprintvermogen op peil (5-4-2012)
Verhoogde vochtspiegel door creatine en glycerol helpt duursporters bij hitte (2-2-2012)
Combinatie creatine en bèta-alanine verbetert uithoudingsvermogen (15-1-2012)