20.04.2004

Na injecties met sesamolie zitten je pecs vol ingekapselde vetknobbels

Na injecties met sesamolie zitten je pecs vol ingekapselde vetknobbels
Twee jaar anabolengebruik brachten de Duitse bodybuilder en badmeester niet de pectorales waar hij zo vurig naar verlangde. Maar op het internet ontdekte de 48-jarige badmeester een manier om daar iets aan te doen. Negen maanden later zat hij bij de dokter.

Aan de bovenkant van linkerborst, vlak bij het schoudergewricht, had de badmeester op een kwade morgen een paar knobbeltjes gevonden. Een centimeter doorsnede hadden ze, maar ze deden geen pijn. Nou ja, een beetje, als je er op drukte. Tijdens het onderzoek door de dermatologen van de Technische Universiteit an Muenchen bleken het er alleen niet een paar te zijn, maar een stuk of tien. En rechts zaten ze ook.

Na doorvragen bekende de bodybuilder dat hij zijn borststreek drie maanden achtereen had ingespoten met sesamolie, in navolging van Amerikaanse bodybuilders. "Het is normaal daar", vertelde de bodybuilder. Bij een apotheek had hij een fles gekocht en in totaal anderhalve liter in zijn beide pectorales geïnjecteerd. Telkens nadat hij ze had getraind. Per keer 20 milliliter.


What's the problem with that, bro?

FatsoPanda
I've been hearing people use this to cut their gear, is this true? I've also heard some labs use it as their base oil, is this true? What's the deal with sesame seed oil?

Roidrager
Yes many vet companys use sesame as far as cutting i never have.

FatsoPanda
So... is this safe to do? I mean injecting sesame seed oil into yourself?

Batman
It's true. What's the problem with that, bro?

FatsoPanda
I dunno, just did not think this would be sterile. I'm assuming there is a process to sterilize the sesame but I figured they would just use a medically sterile oil?

Bronco944
All sterile oil is oil that has been filtered through a sterile filter. If your going to cut your juice, just buy sterile oil. It is easy enough to find, and dirt cheap.

Batman
When I cut my juice I bake oil even before adding it to alcohol and powder. Just to be safe...

[Steroidology.com 12-19-2003]


Na injecties met sesamolie zitten je pecs vol ingekapselde vetknobbels

Vetknobbel onder de microscoop. Boven: gecalcificeerd bindweefsel. Daaronder het kanaaltje met vocht, en weer daaronder het aangetaste lichaamsweefsel om het gezwel heen.

Met een naald prikten de artsen een knobbel aan. Hij was gevuld met een witte, olieachtige vloeistof. De buitenkant bestond uit bindweefsel, dat op plaatsen verkalkt was. Bij microscopisch onderzoek werd duidelijk dat het bindweefsel bestond uit immuuncellen, die giftige stoffen hadden afgegeven en daarmee de omliggende weefsels hadden laten afsterven. Zo hadden de immuuncellen de olie ingekapseld. Om de kapsels heen zat ruimte die was gevuld met vocht.

In de olie had kennelijk iets gezeten dat het immuunsysteem als lichaamsvreemd had herkend. Wat precies, dat hebben de Duitsers niet uitgezocht.

'Oleoma's' noemden de Duitsers de knobbeltjes. Ze konden geen vergelijkbare gezwellen in de literatuur vinden. Er was wel eens een anabolengebruiker geweest die sesamolie met nandrolondecanoaat had ingespotem, en daardoor een soort tumor in zijn bilspier had gekregen - maar niet van het soort dat was ontdekt bij de badmeester. Die leken meer op de oleoma's die artsen wel eens bij transseksuelen hadden gevonden.

Die transseksuelen injecteerden zichzelf met siliconen en olie om vrouwelijker vormen te krijgen. Soms reist dat ingespoten vet door het lichaam. Artsen hebben in het scrotum van transseksuelen wel eens siliconen en vet gevonden dat oorspronkelijk uit hun heupen kwam.

De Duitsers hebben geen idee hoeveel bodybuilders zichzelf met sesamolie inspuiten, maar ze vinden het knap gevaarlijk. Ze hopen dat hun artikel de sesamoliegebruikers in de bodybuilding op andere gedachten brengt.


Na injecties met sesamolie zitten je pecs vol ingekapselde vetknobbels


De Duitsers publiceerden hun geval in 2000. Een jaar later verscheen een studie van Deense artsen over een geval van een 26-jarige bodybuilder, die pijnlijke gezwellen had ontwikkeld nadat hij zich enkele maanden met walnootolie had ingespoten. [Ugeskr Laeger. 2001 Nov 26;163(48):6758.]. Andere Deense artsen schreven in 2010 een stuk over een bodybuilder die zichzelf in elke arm een liter parafine-olie injecteerde. [Ugeskr Laeger. 2010 Jan 18;172(3):219-20.]

Bron:
J Am Acad Dermatol. 2000 Feb;42(2 Pt 1):292-4.