Opgepoetst: 15-11-2021
Opgeladen: 19-8-2015
Opgeborgen in: Groeihormoon, Thee, Plantenextracten
Translation: Chin-Shin Oolong Tea contains growth hormone booster (2-10-2015)

In Chin-Shin Oolong Tea zit een groeihormoonbooster

Volgens biotechnologen van National Chung Hsing University in Taiwan zitten er in Chin-Shin Oolong Tea fenolen die de afgifte van groeihormoon verhogen. In reageerbuis- en dierstudies activeren de verbindingen de receptor voor het hongerhormoon ghreline.

Chin-Shin Oolong Tea
In Taiwan gebruikt de lokale bevolking Chin-Shin Oolong Tea om in verzwakte mensen honger op te wekken. Omdat het hormoon ghreline vrijkomt als de maag leeg is - en het lichaam er dus goed aan doet als het energie binnenkrijgt - vroegen de onderzoekers zich af of er in Chin-Shin Oolong Tea stoffen zitten die de werking van ghreline imiteren.

Als eerste vergeleken de Taiwanezen de samenstelling van Chin-Shin Oolong Tea met die van een Oolong-thee die geen hongersensaties oproept. Ze vonden in Chin-Shin Oolong Tea twee stoffen die afwezig waren in de andere soorten Oolong-thee.


In Chin-Shin Oolong Tea zit een groeihormoonbooster


Teaghrelin-1
In Chin-Shin Oolong Tea zit een groeihormoonbooster
De onderzoekers noemden die stoffen alvast teaghrelins. Je ziet de structuurformule van teaghrelin-1 hiernaast. Als je de methoxygroep helemaal bovenaan verandert in een hydroxylgroep krijg je teaghrelin-2.

De onderzoekers zijn vervolgens verder gaan experimenteren met teaghrelin-1.

Eetlust
De onderzoekers gaven ratten, die al 2 uur niet hadden gegeten, oraal een dosis van 0, [Control], 2.5 of 7.5 milligram teaghrelin-1 per kilogram lichaamsgewicht. Je ziet hieronder dat de ratten meer gingen eten naarmate ze meer teaghrelin-1 hadden gekregen.


In Chin-Shin Oolong Tea zit een groeihormoonbooster In Chin-Shin Oolong Tea zit een groeihormoonbooster


Groeihormoon
Tenslotte stelden de Taiwanezen cellen uit de hypofyse van ratten in reageerbuizen bloot aan teaghrelin-1. De concentratie was 10-5 M. Je ziet hierboven dat de cellen daardoor meer groeihormoon gingen afgeven. Het effect van teaghrelin-1 was van eenzelfde orde als dat van het peptide GHRP-6 (concentratie: 10-7 M).

GHRP-6 is een peptide dat interacteert met de receptor voor ghreline.

Conclusie
Er zijn nog steeds geen goedgekeurde medicijnen op de markt die via de ghrelinereceptor eetlust stimuleren of de afgifte van groeihormoon verhogen. In trials was hun effect beperkt en bleken ze toch bijwerkingen te hebben. "According to this study, teaghrelins extracted from oolong teas seem to be promising oral agonists of the ghrelin receptor, provided that they undergo necessary clinical trials", schrijven de onderzoekers.

Bron:
J Agric Food Chem. 2014 Jun 4;62(22):5085-91.

Meer:
Dierstudie: elfhonderd procent meer testosteron en driehonderd procent meer groeihormoon door Rubus coreanus (10-8-2013)
Plantaardige groeihormoonbooster werkt soms wel en soms niet (2-3-2012)
Extra veel groeihormoon na krachttraining door beetje melatonine (6-2-2012)Meer groeihormoon en IGF-1, minder cortisol en kilo's minder lichaamsvet dankzij extract van groene thee Suppletie met Q10 en selenium verhoogt IGF-1-spiegel met 20 procent Probiotica en piepkleine vetzuurtjes verhogen IGF-1-spiegel

Meer groeihormoon en IGF-1, minder cortisol en kilo's minder lichaamsvet dankzij extract van groene thee
Humane studie. Gesponsord. Nou ja, soort van...

Suppletie met Q10 en selenium verhoogt IGF-1-spiegel met 20 procent
Heuse trial.

Probiotica en piepkleine vetzuurtjes verhogen IGF-1-spiegel
In je darmen zetten goedaardige micro-organismen voedingsvezels om in hele kleine vetzuurketentjes - short-chain fatty acids, heten ze officieel.