06.01.2011

Animal study: hormone balance restored with difficulty after course of monster steroid dimethandrolone

Dierstudie: hormoonhuishouding herstelt moeizaam na kuur met monsteranabool dimethandrolone

Het nieuwe dimethylnandrolone-undecanoate is een krachtige onderdrukker van de lichaamseigen aanmaak van testosteron, maar na afloop van een kuur met het monsteranabool herstellen de testes weer. Dat zegt het Amerikaanse onderzoeksbedrijf BIQUAL in een onderzoek dat binnenkort verschijnt in de Journal of Andrology. Maar als je de dierstudie nauwgezet leest, dan zie je dat je de term 'herstel' in dit geval met een korrel zout moet nemen.

Dimethandrolone

Dimethandrolone

Dimethylnandrolone is een experimenteel anabool. Het heeft een nandrolonskelet waaraan 2 methylstekels vastzitten. De volledige naam is 7alpha, 11beta dimethyl-nandrolone 17beta-undecanoate, maar onderzoekers noemen het middel ook wel dimethandrolone. Door de stekels heeft dimethylnandrolone een ongewoon krachtige interactie met de androgeenreceptor. In dierproeven is het 136 keer zo krachtig als testosteron.

In 2007 vertelden onderzoekers dat ze dimethandrolone in een anticonceptiepil voor mannen wilden stoppen. Ze hadden proeven gedaan met mannelijke konijnen, en gezien dat die door het anabool onvruchtbaar werden - en dat die effecten omkeerbaar waren. Dat laatste is een punt van zorg bij alle extreem krachtige anabolen, en dus ook bij dimethandrolone. Nu, 4 jaar later, verschijnt die studie in een wetenschappelijk tijdschrift.

De onderzoekers gaven dimethandrolone-undecanoate in een orale vorm aan hun proefdieren. Die kregen 12-13 weken lang elke dag 1, 2.5, 5 of 10 mg anabool per kg lichaamsgewicht. Als voorbehoedsmiddel was de dosis van 2.5 mg/kg/dag het meest effectief. Bij hogere doses steeg de concentratie hormoon in de testes tot zulke hoogten dat de dieren weer vruchtbaar werden.

Hieronder zie je hoe de hoeveelheid zaadcellen van de dieren na week 13 weer toenam. Daaronder zie je hoe de testosteronspiegel zich in de proefdieren herstelde. Nou ja - herstelde...

DMAU = dimethandrolone-undecanoate; vehicle = placebo.


Dierstudie: hormoonhuishouding herstelt moeizaam na kuur met monsteranabool dimethandrolone


Dierstudie: hormoonhuishouding herstelt moeizaam na kuur met monsteranabool dimethandrolone


Dierstudie: hormoonhuishouding herstelt moeizaam na kuur met monsteranabool dimethandrolone


Hierboven zie je de totale aanmaak van testosteron en FSH tijdens de kuur [week 0-12] en daarna [week 14-30].

Je kunt uit de tabel opmaken dat in de konijnen de FSH- en testosteronspiegel na de kuur weer steeg. Maar als je naar de grafiek daarboven kijkt, dan zie je dat in week 30 de testosteronspiegel bij de 5 mg-groep net boven de detectiegrens was. Die 5 mg-dosis zou wel eens het equivalent kunnen zijn van de doses die chemische sporters straks gaan gebruiken.

Allesbehalve geruststellend, deze resultaten. De onderzoekers vinden echter dat ze voldoende aanleiding hebben om verder te gaan met de ontwikkeling van het nieuwe middel. Het wordt tijd om het nieuwe middel op non-human primates uit te proberen, schrijven ze.

Dimethandrolone is al op de markt, als we Hardcore Labs mogen geloven. Het zou een bestanddeel zijn van het injecteerbare preparaat MT-DMN.

Bron:
J Androl. 2010 Dec 16. [Epub ahead of print].


Meer:
Monsteranabool dimethandrolon aromatiseert niet (19-6-2008)
Dit is dimethylnandrolon (26-5-2008)