25.11.2011

HCG als penisverlenger

Mannen met een lage testosteronspiegel krijgen niet alleen een normale concentratie mannelijke geslachtshormonen in het bloed door injecties met hCG. Volgens urologen van de Koreaanse Chonnam National University laat hCG ook de penis van de mannen groeien. Dat blijkt uit een studie die is verschenen in Chonnam Medical Journal, een periodiek van de universiteit van de onderzoekers.

De onderzoekers bestudeerden 20 jonge mannen van 12-24 jaar met idiopathic hypogonadotrophic hypogonadism. Dat houdt in dat hun hersenen te weinig hormonen als LH afgeven, waardoor hun testes onvoldoende prikkels krijgen voor een normale afgifte van testosteron. De mannen hadden daardoor een micropenis: een penis die in erectie fors kleiner is dan een gemiddelde erectie.

Het verband tussen idiopathic hypogonadotrophic hypogonadism en een kleine penis ligt voor de hand. Androgene hormonen als testosteron laten bij mannen de penis, en bij vrouwen de clitoris groeien. Hoe minder testosteron er in je lichaam circuleert, des te kleiner zijn de geslachtsorganen.

Dat is allemaal text book stuff. Maar studies naar het effect van een verhoging van de testosteronspiegel op de penislengte zijn er niet zoveel. Vandaar het Koreaanse onderzoek.

De Koreanen injecteerden de mannen gedurende 8 weken drie keer per week met 1500-2000 IE hCG. HCG is een eiwithormoon dat lijkt op LH. De injecties verhoogden de testosteronspiegel van de mannen. Het effect leek permanent.


HCG als penisverlenger


HCG als penisverlenger


De lengte van de erectie nam tegelijkertijd toen met een ruime 2 cm. Voor de behandelde mannen betekende dat een toename van 45 procent.

"Our data also imply that hCG treatment for patients with idiopathic hypogonadotrophic hypogonadism presenting with micropenis results in a gain in penile length", schrijven de onderzoekers. "It is uncertain whether the initial gain in penile length will be maintained into adulthood."

Bron:
Chonnam Med J. 2011 Apr;47(1):39-42.

Meer:
Doek valt voor hCG als afslankmiddel (14-1-2011)
Meer spieren door hCG-kuur (30-5-2011)
HCG na anabolenkuur verslechtert vruchtbaarheid (5-5-2004)