Opgeladen: 22-4-2020
Opgeborgen in: Kanker voorkomen & overleven, Immuunsysteem
Translation: Fucoidan intensifies the attack of the immune system on cancer cells (23-4-2020)

Fucoidan intensiveert de aanval van het immuunsysteem op kankercellen

Fucoidan intensiveert de aanval van het immuunsysteem op kankercellen
Fucoidan, een polysaccharide in de eetbare alg wakame, verbetert misschien niet alleen de werking van vaccins. Volgens een dierstudie van Japanse makelij die in 2006 verscheen in Planta Medica kan fucoidan ook de groei van kanker afremmen. Fucoidan intensiveert de aanval van Natural Killer Cells op kankercellen.

Studie
De onderzoekers gaven muizen voer dat voor een klein deel uit fucoidan bestond. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks ongeveer 6-8 gram fucoidan gekregen. Muizen in een controlegroep kregen standaardvoer zonder toevoegingen.

Nadat de muizen geruime tijd verrijkt voer of standaarvoer hadden gekregen, injecteerden de onderzoekers de muizen met leukemiecellen.

Resultaten
De tumoren groeiden beduidend minder in snel in de muizen die fucoidan door hun voer kregen. Dat zie je linksonder.


Fucoidan intensiveert de aanval van het immuunsysteem op kankercellen


Fucoidan remde de tumorgroei als de toediening begon voordat de muizen de kankercellen kregen ingespoten. In een ander experiment had fucoidansuppletie die begon na de injectie met kankercellen geen statistisch significant effect. Dat zie je rechtsboven.

In de T-cellen die de onderzoekers haalden uit de milt van de muizen, vonden de onderzoekers significant meer interferon-gamma als de dieren fucoidan hadden gekregen. Interferon-gamma is een cytokine die zowel het aangeboren als het verworven deel van het immuunsysteem aanzet om ziektekiemen en ontspoorde cellen te attaqueren.


Fucoidan intensiveert de aanval van het immuunsysteem op kankercellen


Toen de onderzoekers de activiteit van de Natural Killer Cells van de muizen in reageerbuizen bepaalden, bleek die bij de dieren die fucoidan hadden gekregen een factor anderhalf groter te zijn dan bij de dieren in de controlegroep.

Conclusie
"Our observations indicate that fucoidan, a polysaccharide derived from Undaria pinnatifida, is a potent antitumor agent and that its mode of action is associated with the immune response", schrijven de onderzoekers.

"We postulate that Undaria pinnatifida extracts can activate Natural Killer cells during the post-initiation phase of cancer. Further study should elucidate the relationship between Natural Killer cells in the antitumor activities of fucoidan."

Bron:
Planta Med. 2006;72(15):1415-7.

Meer:
Griepvaccin slaat beter aan door suppletie met fucoidan (9-3-2020)


Dieet met veel champignons laat Natural Killer Cells meer kankercellen opruimen Hoe gezonder je leeft, hoe beter functioneren je Natural Killer Cells Meer bomen in je omgeving, meer Natural Killer Cells

Dieet met veel champignons laat Natural Killer Cells meer kankercellen opruimen
Een dieet met relatief veel ordinaire champignons beschermt misschien tegen kanker. Dierstudie.

Hoe gezonder je leeft, hoe beter functioneren je Natural Killer Cells
De Natural Killer Cells zijn de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infectieziekten en kanker. Hoe goed die verdedigingslinie werkt, hangt onder meer af van je leefstijl.

Meer bomen in je omgeving, meer Natural Killer Cells
Het meest onderschatte deel van je immuunsysteem is dat van de natuurlijke afweer: het deel van je immuunsysteem dat bijna reflexmatig in actie komt als een ziektekiem je lichaam binnendringt. Of als een cel verandert in een kankercel.