28.06.2013

Dit zit er in vervalste methandienone-hartjes

Dit zit er in vervalste methandienone-hartjes

Dit zit er in vervalste methandienone-hartjes
Als je tot de stam van de farmacologisch ondersteunde bodybuilders behoort, dan ken je de methandienone-tabletten in hartjesvorm. 'Dianabolhartjes', heten ze soms. De echte tabletten zouden, als je afgaat op wat je leest op fora en blogs, zijn gemaakt door March Pharmaceuticals, maar er circuleren ook nepperds. Dankzij onderzoekers van de University of Padova in Italië weten we nu wat daar in zit.

In de Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis vertellen de onderzoekers dat de pillen die ze hebben geanalyseerd afkomstig zijn van de politie. Die had ze, tijdens een onderzoek waarbij ze op straat mensen aanhielden en lieten besnuffelen door drugshonden, in beslag genomen. Je ziet een foto van de hartjes hieronder.


Dit zit er in vervalste methandienone-hartjes


Een aantal lezertjes van deze website herkent de tabletten meteen. De tabs lijken sprekend op de hartvormige tabletten die methandienone zouden moeten bevatten. En nee, die staan niet allemaal even goed bekend. Als je googelt op heartshaped+dianabol+real+fake of zoiets, dan snap je wat we bedoelen.

De onderzoekers namen aanvankelijk aan dat er amfetamine of XTC in de tabletten zat, maar de standaardtests vonden die drugs niet. Daarom vermaalden de Italianen een paar tabs, extraheerden eventuele actieve stoffen met methanol, en analyseerden die vervolgens met GC–MS. Je ziet hieronder het resultaat: er zaten twee verschillende stoffen in de hartvormige tabletten.


Dit zit er in vervalste methandienone-hartjes


Het ging om twee anabole steroïden: methandienone en methyltestosteron. In een gemiddelde tab zat 1.5 mg methandienone en 1.7 mg methyltestosteron. Alle geanalyseerde tabs hadden die 1:1-verhouding tussen methyltestosteron en methandienone, ontdekten de Italianen. Omdat er geen geregistreerde middelen met die samenstelling zijn, gaan ze ervan uit dat ze van doen hebben met een vervalsing.

Een beroerde vervalsing, bovendien. De hartvormige neppers bevatten net genoeg actieve stof om gebruikers het idee te geven dat hun anabolen werken, maar niet genoeg om in aanbevolen doseringen spierweefsel op te bouwen.

Bron:
J Pharm Biomed Anal. 2013 Sep;83C:260-264.

Meer:
Deze anabolen van Biotech Pharmaceuticals zijn nep (8-4-2013)
Ook Braziliaanse anabolenmarkt vergeven van nep & namaak (2-4-2013)
Anabolen op zwarte markt: orals redelijk, injectables zijn foute boel (31-7-2009)