Opgeladen: 9-7-2018
Opgeborgen in: Langer leven & suppletie, Probiotica
Translation: Combination of probiotics and Ayurvedic preparation prolongs life of fruit fly by sixty percent (10-7-2018)

Combinatie van probiotica en Ayurvedisch preparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudie

Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudie
Een combinatie van een Ayurvedisch kruidenpreparaat en probiotica kan de levensduur met zestig procent verlengen. Okee, okee - van fruitvliegjes. Maar dan nog is een levensverlenging van 60 procent fors. Voldoende aanleiding om een blikt te werpen op het onderzoek dat Canadese moleculaire onderzoekers van McGill University recent publiceerden in Scientific Reports.

Studie
Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudie
Triphala is een mengsel van extracten van Emblica officinalis, Terminalia bellirica en Terminalia chebula. Traditionele Indiase genezers gebruiken het onder meer als middel tegen diabetes, maar ook om ontgifting te bewerkstelligen en verouderingsverschijnselen te onderdrukken. De onderzoekers stopten dit ayurvedische preparaat in de voeding van een groep fruitvliegjes. [FTLA]

Een andere groep fruitvliegjes kreeg een mengsel van 3 probiotica, waarvan in eerdere studie al was gebleken dat ze veroudering kunnen afremmen: Lactobacillus plantarum NCIMB 8826 (Lp8826), Lactobacillus fermentum NCIMB 5221 (Lf5221) en Bifidobacteria longum spp. infantis NCIMB 702255 (Bi702255). [Formulation]

Weer een andere groep vliegjes kreeg zowel de probioticamix als Triphala door hun voeding. [Synbiotic] En controlegroepen vliegjes kregen of helemaal niks door hun voer, [Control] of slechts een enkele probiotische strain.

Resultaten
De probioticamix [Formulation] en het ayurvedische supplement [TFLA] verlengden de levensduur van de vliegjes. De combinatie van die twee [Synbiotic] werkte echter nog beter. Normaliter leven fruitvliegjes in een laboratorium 40 dagen. Het combisupplement maakte daar 70 dagen van.


Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudieNet als mensen hebben fruitvliegjes de neiging om dikker te worden als ze verouderen. Suppletie met de Triphala-probiotica-combi stak daar een stokje voor.


Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudie


Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudieVeroudering gaat samen met een afname van de gevoeligheid voor insuline en een toename van de kans op diabetes. De Triphala-probiotica-mix remde ook dat aspect van het verouderingsproces, zie je hierboven.

Weer een ander aspect van het verouderingsproces is de vermindering van het vermogen van het lichaam om oxidanten op te ruimen. Het verhaal wordt eentonig, maar ook daarop had de Triphala-probiotica-combi een positief effect.


Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudie


Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudieTenslotte verslechtert veroudering het immuunsysteem. Je ziet hierboven dat de Triphala-probiotica-combi ervoor zorgde dat oudere fruitvliegjes de E. Coli-bacterie beter onder de duim konden houden.

Conclusie
"At the onset of this study, we were hopeful that combining Triphala with probiotics would be at least a little better than their individual components in terms of physiological benefit", vertelt eerste auteur Susan Westfall in een persbericht. [sciencedaily.com May 31, 2018] "But we did not imagine how successful this formulation would be."

"Probiotics dramatically change the architecture of the gut microbiota, not only in its composition but also in respect to how the foods that we eat are metabolized", vertelt onderzoeksleider Satya Prakash in hetzelfde persbericht.

"This allows a single probiotic formulation to simultaneously act on several biochemical signaling pathways to elicit broad beneficial physiological effects, and explains why the single formulation we present in this paper has such a dramatic effect on so many different markers."

"The effects in humans would likely not be as dramatic, but our results definitely suggest that a diet specifically incorporating Triphala along with these probiotics will promote a long and healthy life."

Combinatie van probiotica en Ayurvedisch kruidenpreparaat verlengt levensduur met zestig procent in dierstudie


Bron:
Sci Rep. 2018 May 30;8(1):8362.

Meer:
Langer leven dankzij de gatenkaasbacterie (10-11-2016)
Schakel ongezonde bacteriën uit en leef langer (23-10-2016)
Levensverlengende bacterie woont in de buik van eeuwenoude Chinezen (13-7-2009)


Dus zo werken probiotica
Dat probiotica de gezondheid inderdaad kunnen verbeteren wordt steeds waarschijnlijker. Maar hoe probiotica dat precies zouden moeten doen, daarover was tot dusver weinig bekend. Deze studie licht een tip van de sluier op.

Probiotische bacterie LKM512 verlengt levensduur in dierstudie
In Japan is een yoghurt op de markt met Bifidobacterium animalis subsp. lactis LKM512. Geef je die bacterie aan proefdieren, dan leven ze langer.

Geschiedenis probiotica begon met zoektocht naar levensverlenging
In 1901 verscheen het boek The Prolongation of Life - Optimistic Studies, waarin Elie Mechnikov op zoek ging naar middelen die het leven kunnen verlengen.