10.11.2012

Aphrodite, het testosteronverhogende supplement uit Iran

In Iran maakt supplementenmaker Goldaru [goldaru-co.com] het testosteronverhogende kruidensupplement Aphrodite, dat mannen uit de libidoproblemen moet helpen. Onderzoekers van de Islamic Azad University - ook in Iran - ontdekten dat het spul misschien nog werkt ook. In honden verhoogt het de aanmaak van testosteron.

Aphrodite, het testosteronverhogende supplement uit Iran
Het belangrijkste bestanddeel van Aphrodite is Tribulus terrestris. Elke tablet of 2 ml vloeistof (van de vloeibare versie van Aphrodite) bevat 40 mg Tribulus terrestris-extract, 27 mg extract van Zingiber officinale of gember, 3 mg extract van de stamper van Crocus sativus of saffraan en 11 mg extract van Cinnamonum zeylanicum of kaneel. [We baseren ons op de gegevens van de fabrikant. De onderzoekers noemen een andere samenstelling.]

Volgens recente humane studies verhoogt Tribulus terrestris de testosteronspiegel niet, maar in dierstudies verhoogt gembersuppletie de testosteronspiegel wel degelijk. Omgerekend naar mensen in doses van honderden milligrammen, welteverstaan.

Ook van saffraan hebben Iraanse onderzoekers in een proef met muizen wel eens aangetoond dat het de testosteronspiegel verhoogt. [ZUMS Journal. 2008; 16 (63) 11-18.] De actieve stoffen in saffraan zouden wel eens dezelfde kunnen zijn als in Holy Basil, een ander kruid waarvan het extract in dierstudies de testosteronspiegel laat toenemen.

De onderzoekers gaven honden oraal 50-60 Aphrodite-druppels en zagen dat de testosteronspiegel van de dieren twee uur later een factor 2.5 hoger was. De toegediende hoeveelheid was gelijk aan die in 1 tablet. Als de onderzoekers hun proef met mannen hadden gedaan, dan hadden die ook een tablet gekregen. Het humane equivalent van de beproefde dosis was dus gelijk aan de dosis die de onderzoekers aan hun proedieren gaven.


Aphrodite, het testosteronverhogende supplement uit Iran


"Although there haven't been established literatures on Cinnamon Zeylanicum, Ginger officinale aphrodisiac effect, our results showed they could have aphrodisiac effects in combination with Tribulus Terrestris and saffron stigma", schrijven de onderzoekers. "According to this study and previous ones it is suggested that Aphrodite solution could be used in androgen deficiency and erectile dysfunctions."

Bron:
Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine (2012) 1-3.

Meer:
28-Homobrassinolide verhoogt aanmaak testosteron (22-10-2012)
Op dieet? Capsaicin houdt je testosteronspiegel hoog (14-10-2012)
Meer testosteron en rode bloedcellen door Royal Jelly (1-10-2012)