Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Onderzoek naar anabolen     Vergeten Anabolen   Vergeten anabolen     Risico's & Anabolen   Risico's & anabolen    

1 5 - 0 7 - 2 0 0 6

  Ziek door 1-AD - Gebruiker klaagt Patrick Arnold aan (The News-Gazette, prslaw.com) [Offline]
Wij zaten te maffen en hebben het gemist - maar SteroidNation gelukkig niet. Wij snaaien dankbaar.
De 21-jarige student Christopher Roney zegt dat hij in 2004 een maand lang 1-AD heeft gebruikt en nadien niet meer de oude is geweest.
Ziek door 1-AD - Gebruiker klaagt Patrick Arnold aan
Hij is lethargisch, hij is kilo's afgevallen en zijn testosteronspiegel doet raar. Hij is naar een gehaaid advocatenkantoor gestapt, en daagt Pat Arnold voor de rechter.
Wij hebben onze bedenkingen. Er zijn gevallen bekend waarin bodybuilders steriel zijn geworden en seksuele problemen kregen door 1-AD, maar daarvoor hadden ze toch meerdere kuurtjes nodig. Een maand 1-AD gebruiken is wel erg kort.
Daar komt bij dat het ziektebeeld van de aanklager ons argwanend maakt. "His attorney, Todd Smith, said his client has suffered from fatigue, inability to concentrate, memory lapses, significant weight loss and imbalances in his endocrine system that result in ebbs and flows in his testosterone level."
Nu kunnen anabolengebruikers in extreme gevallen hun axis kapotspuiten, en daardoor voor de rest van hun leven hun natuurlijke testosteronspiegel verlagen. Maar daardoor gaat je testosteronspiegel nog niet op-en-neer...
Wij ruiken een rat.

1 8 - 0 7 - 2 0 0 6

  Een jaar cel voor anabolendokter Shortt (AP) [Offline]
James Shortt, de anabolendokter die in het voorjaar van 2005 door een bodybuilder werd verlinkt, krijgt celstraf. De 59-jarige arts zal waarschijnlijk strafvermindering krijgen, maar dan nog: Shortts carriŤre is voorbij.
Shortts straf past in een wereldwijd patroon. De maatschappelijke acceptatie van anabolen vermindert, en artsen die toch om niet-medische redenen anabolen verstrekken krijgen visite van de politie.
Zo kwamen vlak achter elkaar de Australische artsen C L en P W S in conflict met justitie. In de VS kreeg verleden jaar anabolendokter M C S een fikse boete en het jaar daarvoor kwam in IsraŽl de dokter van bodybuilder Eli Hanna in problemen.
In het Anabole Theater verdwijnen de artsen van het toneel. Soms is dat een goede zaak, zal ook de grootste dopingliberaal moeten erkennen. Sommige anabolendokters waren volledig kierewiet - zoals de Australische dokter die een schoolmeisje injecteerde met Sustanon.
De keerzijde van het afgedwongen vertrek van de artsen uit het anabolentheater zit hem in hun vervangers.

1 1 - 0 7 - 2 0 0 6

  Gerucht: Volgende week klaagt justitie Barry Bonds aan (New York Daily News July 11, 2006) [Offline]
Greg Anderson getuigt niet. "...But several other key witnesses have appeared. Among them: Bonds' former physician Arthur Ting; Giants trainer Stan Conte (no relation to BALCO founder Victor); and Kimberly Bell, who reportedly told the grand jury that Bonds gave her about $80,000 in possibly undeclared cash and admitted to her he used anabolic steroids before he was introduced to BALCO."
Spannend, spannend.

0 9 - 0 7 - 2 0 0 6

  Wat doet die enge meneer bij onze kinderen? (Toronto Star Jul. 9, 2006) [Offline]
Verontrusting in Canada. De Toronto Star heeft een stukje geschreven over de 53-jarige zwemcoach C R, die les geeft aan kinderen in de Oakville's Dolphins Swim Club.
R is eerder gearresteerd voor de handel in anabolen en Nederlandse XTC. Bovendien hielp hij een drughandelaar met het verbranden van een lijk van een concurrent. Smerig verhaal.
Maar nu geeft meneer les aan kinderen. "Both in sport and in the Canadian law, we generally allow people a second chance."

0 7 - 0 7 - 2 0 0 6

  Arts die bodybuilders anabolen en groeihormoon gaf geschorst (The Sydney Morning Herald July 8, 2006)
W L gaf 23 patiŽnten anabolen hun seksproblemen te verhelpen. Maar nu heeft de NSW Medical Tribunal hem geschorst. L bezorgde een patient een leverafwijking. Zijn meeste patiŽnten waren bodybuilders. Lam zei dat hij wilde voorkomen dat zijn patiŽnten hun anabolen op de zwarte markt kochten, en misschien veterinaire middelen zouden gaan gaan gebruiken.
Klink bekend. Een collega van L, de arts P W S, zei hetzelfde. Toen hij werd opgepakt omdat hij bodybuilders en bouncers voorzag van anabolen.

0 7 - 0 7 - 2 0 0 6

  Pantani kocht voor 36.000 euro anabolen, groeihormoon, EPO en Clomid bij Fuentes (Radsport Aktiv) [Offline]
Volgens een Italiaanse krant was ook de roemruchte wielrenner Marco Pantani klant bij de Spaanse bloeddopingdokter Fuentes. Agenten zouden de bewijzen daarvoor hebben gevonden toen ze binnenvielen in Fuentes' bloeddopingkliniek.
Wat Hamilton was voor bloeddoping, of Kelly White voor modafinil, dat was Pantani voor insuline. In 2001 vonden agenten een ampul insuline in zijn hotelkamer. De vermoedelijke dealer, van wie Pantani z'n spullen had gekocht, is opgepakt.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken